Vonósok a metróban

Az idén 50 éves BKV ebben a hónapban már második alkalommal nyújt zenés különlegességet a közösségi közlekedést választó közönségnek. A legújabb csemegét – a Klasszik Rádóval és a Budapesti Vonósokkal együttműködve – szeptember 17-e és 20-a között, az M4 metró utasainak szánjuk.

A szeptemberi akusztikus minikoncertek megrendezésében partnerünk a Klasszik Rádió 92.1, a hétköznapokból kikapcsoló, stresszmentes, stabil nyugalmat, harmóniát sugárzó adó, ahol a legkedveltebb, minőségi zeneművekből és napjaink filmzenéiből álló válogatás hallható.

Másik partnerünk – amely a magas szintű zenei élményt szolgáltatja – a Budapesti Vonósok Kamarazenekar. A Budapesti Vonósokat 1977-es alakulása óta az ország legjobb zenekarjai között tartják nyilván, kezdetek óta meglévő állami minősítése, nemzetközi kamaraverseny díja mellett a szakma legrangosabb díját, a Bartók-Pásztory díjat birtokolja. A kamarazenekar Kossuth-díjas művészeti vezetője Botvay Károly csellóművész, koncertmestere a Liszt-díjas Pilz János.

Az M4 utasai jegy- vagy bérlet birtokában 4 napon keresztül, a 17 és 18 óra közötti időszakban, meglepetésszerűen, mintegy 25 percben, naponta más-más megálló galériáján lehetnek részesei a magas színvonalú programnak az alábbi elosztásban:

1. nap: szeptember 17., hétfő - Kálvin tér,  

2. nap: szeptember 18., kedd - Móricz Zsigmond körtér,

3. nap: szeptember 19., szerda - Rákóczi tér, 

4. nap: szeptember 20., csütörtök - Szt. Gellért tér.

A műsorban hallhatjuk majd Mozart, Strauss, Weiner, Vivaldi és más ismert zeneszerzők műveit.

Mindenkit szeretettel várunk!

BKV Zrt.