Ifjú operaénekes kapta az FKF Aranyseprű díját

Az FKF Nonprofit Zrt. Aranyseprű díjjal jutalmazta tettéért és példamutatásáért Borka Ákos ifjú operaénekest, a Purcell Kórus 27 éves művészét, aki az óbudai dugóban vesztegelve inkább nekiállt szemetet szedni, ezzel pedig egy csapásra az internet sztárja lett.

A férfi a Szentendrei úton, a dugóban ülve pattant ki az autójából, és nekiállt összeszedni az út menti szemetet. Az üvegeket, hulladékot a csomagtartójába tette, hogy később kidobja a megfelelő helyre. Még márciusban történt a nem mindennapi eset, amit kamera is rögzített és a felvétel a legnagyobb közösségi oldalon futótűzként terjedt.

Az FKF az Aranyseprű díjat éppen azért hozta létre, hogy a jövőben ily módon is köszönetet mondhasson azoknak, akik segítenek hozzájárulni Budapest, illetve lakókörnyezetük közterületi rendjének és tisztaságának megóvásához. Az elismerést először két zuglói közterület-felügyelő kapta meg, aki testi épségét kockáztatva intézkedett illegális hulladékot lerakókkal szemben, a kerület egyik gyűjtőszigeténél.

A díjban részesülhet valamennyi közterület-felügyelő, rendőr, de pályázhatnak az elismerésre lakóközösségek, valamint magánszemélyek és céges kollektívák is.