A fővárosi városvezetés üdvözli a közlekedési infrastrukturális fejlesztésekért felelős kormánybiztos kinevezését

A fővárosi városvezetés üdvözli a közlekedési infrastrukturális fejlesztésekért felelős kormánybiztos kinevezéséről és feladatairól szóló kormányhatározatot - közölte Tarlós István főpolgármester csütörtökön az MTI-vel. A főváros szerint ez egy konstruktív határozat, amely nem csorbítja a főváros hatáskörét. A kormányhatározatot semmilyen értelemben nem opponálja a városvezetés - jelentette ki Tarlós István hozzátéve: a kormánybiztos személye, Homolya Róbert is elfogadható a fővárosnak.

Mint elmondta, a kormányhatározat lényege, hogy az európai uniós fejlesztési programokkal - például az Integrált Közlekedésfejlesztési Operatív Programmal (IKOP) - kapcsolatban lesz egy konkrét személy, aki koordinálja a feladatokat általában az önkormányzatokkal, így a fővárossal is. A határozat kimondja azt is, hogy a kormánybiztos koordinálja az állami nagyberuházásokhoz kapcsolódó budapesti közlekedésfejlesztéseket is, és nem pedig általában a fővárosi közlekedésfejlesztéseket - tette hozzá.

Tarlós István szerint ez jó, mert "nem fogunk úgy elmenni egymás mellett", mint például legutóbb a Galvani híd esetében megtörtént.

 

MTI