Március 15. - Tarlós: múlttal és jövővel szembenézve kell cselekedni a nemzetért

Múlttal és jövendővel egyaránt szembenézve cselekedni a nemzetért - fogalmazta meg Tarlós István az 1848-49-es forradalom és szabadságharc mának szóló üzenetét kedden Budapesten.

"Az igazi bátrak érzik a veszélyt és vállalják a feladatot, őrzik a határt és vigyázzák a határtalan közös hazát"

A Magyar Nemzeti Múzeumnál tartott díszünnepségen a főpolgármester Jókai Mórt idézve azt mondta: nem a bátraké a pálma, hanem azoké, akik szeretik a hazát. Ezért a bátorság igazi próbái a mi korunkban a jelenhez való igazodás képességében rejlenek - fogalmazott, hozzátéve: az igazi bátrak érzik a veszélyt és vállalják a feladatot, őrzik a határt és vigyázzák a határtalan közös hazát. Az igazi bátrak nem önző módon a nép szeretetére vágynak, hanem a bizalmából teszik, amit tenniük kell - mondta.

"Ha ünnep van, mindig kitűzzük a zászlót, de kitárjuk-e a szívünket is?" - kérdezte Tarlós István, úgy folytatva: az igazi március üzenete azt erősíti, hogy akkor is merni kell előrébb lépni, amikor kockázatos. Elfogadjuk, vagy merjük elutasítani, miként Nyírő József is Az Isten igájában, "merünk-e nemet mondani rá, hogy a népfenntartó evangélium, az ország sorsa az álorcás nemzetközi tanácskozásoktól, hatalmak szeszélyétől, a pénz és a fegyver hatalmától függjön" - fejtette ki a főpolgármester.

Tarlós István úgy fogalmazott, sokan látjuk, hogy ez az ország mer cselekedni, bár kockázatos és nehéz. "Nincs más út, ez ma a jövővel számot vető, felelősen cselekvő bátrak mérföldköve" - tette hozzá a főpolgármester, aki Ady Endrét idézve azt is hangsúlyozta, a márciusi üzenet lényegre törő és továbbélést sürget.

MTI