Már lehet jelentkezni programokkal az őszi, jubileumi Ars Sacra Fesztiválra

​Idén tizedik alkalommal rendezik meg az Ars Sacra Fesztivált szeptember 17-25. között, a rendezvénysorozatra július 31-ig lehet jelentkezni programokkal. A múzeumok, kiállítóhelyek, galériák és műtermek szakrális kiállítással, tárlatvezetéssel, múzeumpedagógiai foglalkozásokkal, a kulturális központok, művelődési házak színházak, képző- és iparművészek, előadóművészek, mozgásművészek programjainak bemutatásával jelentkezhetnek. A színházak szakrális témájú színdarabbal, irodalmi esttel, a templomok a templom bemutatásával, kiállítások, előadások, koncertek befogadásával, képző- és iparművészek kiállítással, nyitott műteremmel, hely- és művészettörténészek, építészek szakrális épületek bemutatásával, szakrális útvonalak, séták szervezésével, zenészek pedig koncerttel csatlakozhatnak a rendezvényhez.

A szervezők megfogalmazása szerint az Ars Sacra Fesztivál a 2007-es nemzetközi városmissziós rendezvénysorozat gyümölcse, Budapest egyházművészete révén a Kulturális Örökség Napjaihoz is kapcsolódott, célja a remény jeleinek felmutatása a kultúrában. A művészet minden ágának bevonásával világít rá a szépre, jóra, igazra. A fesztiválhoz az ország legnagyobb múzeumai, kiállítóhelyei, galériái, színházai, templomai és kulturális központjai csatlakoztak. Magyarország legnagyobb egyházművészeti gyűjteményei is programokkal gazdagították az eseményt.

A fesztiválra olyan új vagy már meglévő programmal is lehet jelentkezni, amely a rendezvény idején (akár egy rövid ideig is) ingyenesen látogatható, hallgatható. Várják minden olyan művész, együttes, intézmény, szervezet vagy magánszemély jelentkezését, „aki/amely a szépség és igazság felmutatásával igyekszik láthatóvá tenni a láthatatlant, és felragyogtatni az Isten által teremtett világ csodálatos voltát”.

Jelentkezni regisztrációt követően a www.ars-sacra.hu oldalon lehet, a a program feltöltésével.

További információ: Ars Sacra Alapítvány (telefon: +36 1 214 0858; e-mail: ars-sacra@ars-sacra.hu, levelezési cím: 1014 Budapest, Tárnok utca 5.).