Együttműködés a jövő mérnök generációjának képzéséért: megállapodást kötött a BKV a Széchenyi István Egyetemmel

Bolla Tibor, a BKV elnök-vezérigazgatója (j) és Dr. Horváth Balázs, a Széchenyi István Egyetem dékánja (b) az együttműködési megállapodás aláírását követően

A tudományos és szakmai kapcsolatok elmélyítéséről írt alá együttműködési megállapodást Bolla Tibor, a BKV elnök-vezérigazgatója és Dr. Horváth Balázs a Széchenyi István Egyetem dékánja csütörtökön.

A BKV és a győri egyetem együttműködésének célja, hogy az elméleti és a gyakorlati képzés szorosabb összekapcsolása révén a jövő mérnök generációja még magasabb színvonalú oktatásban részesüljön, és olyan tudás birtokában hagyja el az intézményt, ami nemcsak szakmai szempontból versenyképes, de a munkaerőpiacon is érvényesíthető érték. Emellett hosszú távon a BKV is nyertese lesz az együttműködésnek, hiszen jó mérnökökre mindig szüksége van a társaságnak.

A BKV szakmai gyakorlati helyeket is biztosít a tanulóknak, hogy eredményesebb legyen a gyakorlati képzésük.

Ennek érdekében a BKV vállalta, hogy közreműködik a képzések tartalmának a munkaerőpiac igényeivel történő összehangolásában és ennek megfelelő kialakításában; szakmai gyakorlati helyeket biztosít a tanulóknak annak érdekében, hogy ne csak az elméleti, de gyakorlati képzésük is még eredményesebb lehessen. A BKV kiváló szakemberei segítik a diákokat diplomamunkájuk elkészítésében, illetve azok bírálati folyamatában is részt vesznek, emellett tudományos kutatási projektek kidolgozásában, sőt igény esetén az oktatásban is együttműködnek majd az egyetemmel.

A Széchenyi István Egyetem vállalja, hogy az általuk kidolgozott, a munkaerő-piaci igényeknek megfelelő oktatási programot a BKV szakembereivel véleményezteti, folyamatos tájékoztatást nyújt az általuk szervezett, témaspecifikus konferenciákról és rendezvényekről, a BKV igénye esetén a társaság szakembereit államvizsga-bizottsági tagok sorába delegálja, együttműködik a BKV-val tudományos kutatási projektek kidolgozásában, valamint lehetőséget biztosít arra, hogy a BKV részt vegyen az oktatásban.

A BKV vezetése mindig törekedett arra, hogy a legjobb szakemberekkel dolgozzon együtt, ezért természetes, hogy megosztja az itt található szakmai tudást és kompetenciát annak érdekében, hogy új, kiváló mérnökök kerülhessenek ki a felsőoktatásból. A társaság biztos benne, hogy az együttműködés minden fél számára gyümölcsöző lesz és továbbra is jól képzett, szakmailag megalapozott tudással rendelkező mérnökök kerülnek majd a munkaerő-piacra.​

Hírek

RSS megtekintés