Menekültügyi akcióterv Budapesten

​Intézkedési tervet készít a főváros a naponta több ezrével érkező menekültek, illetve illegális bevándorlók miatt – közölte a Magyar Nemzet megkeresésére Tarlós István főpolgármester. Elmondta: az egyeztetések már megkezdődtek a Belügyminisztérium, a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság és a Fővárosi Önkormányzati Rendészeti Igazgatóság között.

A Nyugati és a Keleti pályaudvaron a Fővárosi Vízművek két hete osztja az ivóvizet – mondta Tarlós István. Az akcióterv várhatóan a következő hetekre elkészül, az részletesen előírja majd, hogy melyik fővárosi cégnek, szervezetnek mi a dolga.

A legsúlyosabb az utcákon, a pályaudvarokon, az aluljárókban és a parkokban kialakult köztisztasági helyzet. Kiemelt teher hárul a Fővárosi Közterület-fenntartóra, a rendészekre, a közműtársaságokra és vízművekre is.

Átfogóan is foglalkoznunk kell a kérdéssel, hiszen a város nem bírná el, hogy még több bevándorló zúduljon ránk. Ezért a nyári időszak miatt a lehető legkorábbi időpontra, szeptember 2-ra összehívom a Főváros Közgyűlés tanácskozását. Önálló napirendi pontként fogunk tárgyalni az illegális bevándorlók ügyéről – jelentette ki a főpolgármester. Hozzátette: egyes pártoknak és civil szervezeteknek időnként különös ötleteik vannak, de tény: a napokban egy teljes buszt kellett fertőtleníteni a fertőzést kapott és a járművel a kórházba szállított beteg menekültek után.

Magyar Nemzet