Futóverseny miatt forgalomkorlátozásokra kell számítani szombaton

​Futóverseny miatt forgalomkorlátozásokra kell számítani május 9-én (szombaton) délelőtt 9:45-től várhatóan déligBudapest belvárosában, többek között a Budai alsó rakparton, a Margit híd Pestről Budára vezető oldalán a szigeti bejáró és a budai hídfő között, az Árpád fejedelem útján, a Szent Gellért rakparton, a József Attila utcában és a Honvéd utcában. A lezárt útszakaszokon a forgalomkorlátozásokat a futók elhaladása után oldják majd fel. A Budapesti Közlekedési Központ (BKK Zrt.) arra kéri a fővárosiakat, hogy aki a belvárosba tart, kerülje el a futóverseny által érintett útszakaszokat. A forgalomkorlátozások miatt több közösségi közlekedési járat – így a 2-es, a 47-es, a 48-as és a 49-es villamos, valamint a 15-ös, a 26-os, és a 115-ös busz – útvonala is módosul.

2015. május 9-én (szombaton) 9:45-től várhatóan délig futóversenyt rendeznek Budapesten a Margitsziget–Margit híd–Germanus Gyula park–Üstökös utca–Budai alsó rakpart–Döbrentei tér–Szent Gellért rakpart–Szabadság híd (járdán)–Fővám tér–Belgrád rakpart–Március 15. tér–Apáczai Csere János utca–Szende Pál utca–József nádor tér–Nádor utca–Mérleg utca–Október 6. utca–Szabadság tér–Nádor utca–Aulich utca–Szabadság tér–Honvéd utca–Markó utca–Széchenyi felső rakpart–Jászai Mari tér–Margit híd (járdán)– Margit híd útvonalon. A futóverseny miatt lezárják a közúti forgalom elől
• a teljes Budai alsó rakpartot várhatóan 9:45 és 10:45 között;
• a Margit híd Pestről Budára vezető oldalán a szigeti bejáró és a budai hídfő között a jobb oldali sávot, valamint a híd budai lehajtóját teljes szélességében várhatóan 10 óra és 10:15 között;
• az Árpád fejedelem útját az Üstökös utca torkolatánál mindkét irányba várhatóan 10 óra és 10:15 között;
• a Szent Gellért rakpartot a Szabadság hídnál 10:15 és 10:45 között több alkalommal 5-10 percre;
• a József Attila utcát a Széchenyi István térnél, valamint a Bajcsy-Zsilinszky út és az Andrássy út kereszteződésénél várhatóan 10:15 és 11:15 között;
• a Honvéd utcát a Szabadság tér és a Markó utca között várhatóan 10:25 és 10:45 között.
 
Az útlezárások miatt torlódásokra, a forgalom lassulására kell számítani a környező utcákban is, ezért a BKK kéri az autósokat, hogy türelemmel, és fokozott figyelemmel vezessenek.
 
A forgalomkorlátozások miatt több közösségi közlekedési járat útvonala is módosul.
 
2-es villamos
Várhatóan 10:20 és 11:20 között a 2-es villamos a Balassi Bálint utca forgalmának korlátozása miatt rövidített útvonalon, a Közvágóhíd H végállomástól csak a Kossuth Lajos tér M megállóhelyig közlekedik. Innen a Jászai Mari térre gyalogosan lehet eljutni, mert a 15-ös és a 115-ös busz is terelt útvonalon, a Kossuth Lajos tér érintése nélkül közlekedik. A BKK javasolja, hogy aki nem szeretne gyalogolni, az a Boráros tér H-tól a 4-es vagy a 6-os villamossal, majd a 4-6-os pótlóbusszal utazzon a Jászai Mari térre.
 
15-ös és 115-ös autóbusz
Várhatóan 10:10 és 11:20 között a 15-ös és a 115-ös busz az Apáczai Csere János utca, az Október 6. utca, a Nádor utca és a Honvéd utca lezárása miatt módosított útvonalon közlekedik:
• Az Árpád híd M és a Gyöngyösi utca M felé a 15-ös és a 115-ös busz az Erzsébet tértől a József Attila utca–Bajcsy-Zsilinszky út–Alkotmány utca–Szemere utca módosított útvonalon halad, ezért nem érinti a Hercegprímás utca, a Hold utca, a Kossuth Lajos tér M és a Batthyány-örökmécses megállóját. A terelt útvonalon érintett megállóhelyek:
o Deák Ferenc tér M: a 16-os és a 105-ös busz megállója,
o Szent István Bazilika: a 9-es busz megállója,
o Arany János utca M: a 9-es busz megállója,
o Kossuth Lajos tér (Szemere utca): az Alkotmány utcában a Szemere utca kereszteződése előtt.
• A Boráros tér H felé a 15-ös és a 115-ös busz a Pannónia utcától a Szent István körút–Nyugati tér–Teréz körút–Podmaniczky utca–Bajcsy-Zsilinszky út–Deák Ferenc tér–Károly körút–Múzeum körút–Kálvin tér–Üllői út módosított útvonalon halad, ezért nem érinti a Szent István körút, a Markó utca, a Kossuth Lajos tér M, a Széchenyi utca, a Zrínyi utca, a Szende Pál utca, a Petőfi tér, a Március 15. tér és a Fővám tér M megállóhelyet. A terelt útvonalon érintett megállóhelyek:
o Nyugati pályaudvar M: a 9-es busz megállója,
o Báthory utca: a 9-es busz megállója,
o Arany János utca M: a 9-es busz megállója,
o Szent István Bazilika: a 9-es busz megállója,
o Deák Ferenc tér M: a 9-es busz megállója,
o Astoria M: a 9-es busz megállója.

16-os és 105-ös busz
Várhatóan 10:20 és 11:20 között a József Attila utcát szakaszosan lezárják, ezért a 16-os és a 105-ös busz forgalmát alkalmanként 5-5 percre megállíthatják. Ekkor a buszok megvárják a futók elhaladását.

26-os autóbusz
Várhatóan 9:30 és 12 óra között a 26-os busz rövidített útvonalon, az Árpád híd M végállomástól csak a Zenélőkút megállóhelyig visz utasokat. A Nyugati pályaudvar M felől a Margitszigetet csak a 4-6 jelzésű villamospótló járattal, vagy a 91-es, illetve a 191-es busszal a Jászai Mari térig utazva, majd onnan gyalogosan közelíthető meg.

9-es, 17-es, 86-os, 160-as, 260-as és 260A autóbusz
Az Árpád fejedelem útját várhatóan 10 óra és 10:15 között az Üstökös utca torkolatánál lezárják, ezért ekkor a 9-es, a 17-es, a 86-os, a 160-as, a 260-as és a 260A jelzésű autóbusz megvárja a futók elhaladását, és csak a forgalomkorlátozás feloldása után halad tovább.

47-es, 48-as és 49-es villamos
A futók várhatóan 10:15 és 10:55 között haladnak át a Szabadság hídon. A verseny résztvevőinek számától függően előfordulhat, hogy ekkor 5-10 percre lezárják a hidat; ebben az esetben a villamosok megvárják az átkelő megnyitását. Ha hosszabb lezárásra lesz szükség, a villamosok két szakaszon, megosztva járnak, a dél-budai végállomások felől csak a Szent Gellért térig, a Deák Ferenc tér M felől pedig csak a Fővám tér M-ig.

70-es és 78-as trolibusz
A Honvéd utca lezárásakor, várhatóan 10:25 és 10:45 között alkalmanként néhány percre a 70-es és a 78-as trolibusz megvárja a futók elhaladását, és csak a forgalomkorlátozás feloldása után megy tovább.

226-os autóbusz
Várhatóan 9:30 és 12 óra között a 226-os busz rövidített útvonalon, az Óbudai-sziget és a Zenélőkút között közlekedik. A belváros felől az Óbudai-szigetet ebben az időszakban a Batthyány tér M végállomásról induló H5-ös HÉV-vel célszerű megközelíteni, amelyről a Szentlélek tér H megállóhelyen már át lehet szállni a 226-os buszra.
 
A futóversenyről további információka rendezvény honlapján olvashatók.

Budapesti Közlekedési Központ

Hírek

RSS megtekintés