Kultúra

Kultúra

Folyamatosan dolgozunk az új budapest.hu fejlesztésén, így ezen az oldalon is. Jelenleg itt a fővárosi kulturális intézmények összefoglalóját és külső oldalakra mutató tartalmakat találsz. A megújult tartalmakért érdemes később visszalátogatni.

A kultúra mindenkié!

A Fővárosi Önkormányzat számos kulturális intézményt tart fenn, patinás színházak, mozik, galériák, könyvtárak, a város történelmének emlékeit őrző múzeumok és levéltár – a művelődés, szórakozás, értékőrzés és ismeretterjesztés mind-mind a feladataink közé tartozik.

Színházak

A színházak a város sokszínű és pezsgő kulturális életének elválaszthatatlan részei. A budapesti kínálat olyan gazdag, hogy száznál is több kő- és szabadtéri színház, színjátszó kör és társulat működik itt, amelyek közül is kiemelkedik a tucatnyi fővárosi fenntartású intézmény. Akár egy klasszikus ókori drámát néznénk meg, vagy egy kortárs táncot, musicalt, esetleg egy rendhagyó bábelőadást, biztos hogy találunk az ízlésünknek és korosztályunknak megfelelő választást. 

Múzeumok, galériák

A fővárosi fenntartású múzeumok állandó és időszaki kiállításaikkal Budapest gazdag történelmi múltját tárják elénk, legyen szó római kori mozaikpadlóról vagy a legújabb street art alkotásokról, kortárs festészetről vagy az 1800-as évek furcsa cégéreiről.

Mozik

A főváros által üzemeltetett budapesti művészmozi hálózat között olyan vetreránok is vannak, amelyek már több generáció emlékeit őrzik - mozik, amelyek a nevüket ugyan cserélték, de játszották frissen a Casablancát és a Barbie-t is. Nem egy a régi filmpaloták aranykorából maradt ránk, építészetileg is különleges élmény ide beülni egy-egy filmre. 

Kiemelt programok

 • Budapest 150

  Együtt a város! Ünnepeljük együtt Pest, Buda és Óbuda egyesítésének 150. évfordulóját!

  Tovább
 • Budapest Könyvfőváros

  2024-ben is folytatódik a Könyvfőváros programsorozat, számos ingyenes kulturális, irodalmi programmal.

  Tovább
 • Budapesti Tavaszi Fesztivál

  Sokszínű élmények minden korosztálynak, klasszikustól kortársig.

  Tovább

Hasznos eszközök

 • Énbudapestem App

  Tájékozódj a kedvezményekről és programokról, és mozizz, fürdőzz, kulturálódj kedvezményesen!

  Letöltöm
 • Budapest Card

  Turisztikai információk és kedvezmények: hozd ki a legtöbbet budapesti látogatásodból!

  Tovább
További enbudapestem.hu hírek

A téma felelősei

 • dr. Bősz Anett

  humán főpolgármester-helyettes

 • Datner Katalin

  főosztályvezető

 • dr. Bándi Tamás

  főosztályvezető-helyettes

Ez is érdekelhet

Építészet

Szabadidő

Aktív Budapest

Utoljára módosítva: 2024. 05. 14.
|
Létrehozás dátuma: 2024. 01. 23.