Aktív Budapest

Aktív Budapest

Folyamatosan dolgozunk az új budapest.hu fejlesztésén, így ezen az oldalon is. Jelenleg itt a fővárosi sporthelyszínek összefoglalóját és külső oldalakra mutató tartalmakat találsz. A megújult tartalmakért érdemes később visszalátogatni.

Aktív Budapest logó (kártya)

Ne állj meg, sportolj!

Hiszünk a mozgás erejében, hiszen a sport összeköt, új kapcsolatokat teremt, formál, a jelenben tart. Az Aktív Budapest a sportolás népszerűsítése és az egészséges életmód tudatosítása mellett aktív közösségi életre sarkallja a városlakókat.

-

Aktív Budapest programok

Az Aktív Budapest programokon hetente más és más edzésen vehetnek részt a budapestiek a Budapesti Sportszolgáltató Központ és a Fővárosi Önkormányzat szervezésében.

A programsorozat a Közösségi Költségvetés keretében valósul meg.

Vegyél részt a programokon!
Élen a tanulásban, élen a sportban - Díjátadó (2021)

Élen a tanulásban, élen a sportban pályázat

A pályázat azon budapesti köznevelési- és felsőoktatási intézményben tanuló diákok és hallgatók számára kerül kiírásra, akik kimagasló tanulmányi eredményeik mellett magas szintű sporttevékenységet folytatnak, és elismerésre méltó eredményekkel rendelkeznek.

Bővebben

Különleges sporthelyszínek

 2023. december 30. Városliget Fotó: Merész Márton

Városligeti Műjégpálya

A Városligeti Műjégpálya Budapest egyik különleges találkozóhelye, ahol télen korcsolyával a lábunkon, forró teával a kezünkben, nyáron csónakban ringatózva merülhetünk el a meseszép környezetben.

A műemléki védelem alatt álló Műjégpálya az 1870-es évek óta a téli mozgás, sport és kikapcsolódás jelképe, egyben a magyar jégkorong bölcsője. Budapest egyik gyöngyszeme a Városligeti tó és a Vajdahunyad vár szomszédságában helyezkedik el. Télen több mint 12.000 m2-es területével Európa legnagyobb szabadtéri mesterséges jégfelületét biztosítja. A jégszezonon kívül csónakázási és vízi sportolási lehetőséget is kínál a Városligetbe látogató közönségnek.

Tovább
2022.05.28. Fővárosi Integrációs Sportnap

Margitszigeti Atlétikai Centrum és Monspart Sarolta Futókör

A Margitszigeti Atlétikai Centrum Budapest zöld szívében, a csodálatos Margitszigeten található. Létesítményünk minden igényt kielégítő környezetben várja a szabadtéri sportolás szerelmeseit és a kültéri rendezvények résztvevőit. A Margitszigeti Atlétikai Centrum már évek óta ad otthon nagy volumenű rendezvényeknek, valamint különböző sportrendezvényeknek, versenyeknek, kisebb koncerteknek, szurkolói eseményeknek, valamint céges vagy önkormányzati családi napoknak. Mindemellett a szabadidős sportolók és versenyzők számára biztosítjuk felkészülésükhöz a megfelelő körülményeket.

Tovább
További enbudapestem.hu hírek

A téma felelősei

  • dr. Bősz Anett

    humán főpolgármester-helyettes

  • Datner Katalin

    főosztályvezető

  • Hentz Zsuzsanna

    sport- és ifjúságpolitikai osztályvezető

futás

Aktív Budapest munkacsoport

Az Aktív Budapest munkacsoport a Fővárosi Önkormányzat és a civil szervezetek közötti kétirányú, érdemi kommunikációt elősegítő véleményező és javaslattevő fórum a sport- és szabadidősport fejlesztési lehetőségei, sporthoz kapcsolódó gyermekvédelem, idősek sportja, fogyatékkal élők sportolása, ifjúsági- és diáksport, az egészséges életmód előmozdítása területén.

Bővebben
Utoljára módosítva: 2024. 04. 24.
|
Létrehozás dátuma: 2023. 10. 03.