Közműfejlesztések

Közműfejlesztések

KözműfejlesztésekKözműfejlesztések

Fejlesztjük a közműveket

A közművek a város érhálózata. Bár általában nem vagy alig látjuk őket, a várost behálózva nekik köszönhetjük, hogy van világosság, tiszta ivóvíz vagy épp meleg az otthonunkban. Ahogyan azt is, hogy az elhasznált vizek tisztítva jussanak vissza a Dunába. A közművekkel való speciális kapcsolata miatt ide szoktuk sorolni az árvízvédelmi műveket és a városi patakokat is. Fejlesztésük és jó állapotuk folyamatos karbantartása ezért az egyik legfontosabb városi közszolgáltatás.

Folyamatosan dolgozunk az új budapest.hu fejlesztésén, így ezen az oldalon is. Jelenleg itt néhány aktuális közműfejlesztést találsz, de természetesen ennél több beruházás is zajlik Budapesten. A megújult tartalmakért érdemes később visszalátogatni.

Árvízvédelmi fejlesztések

Fel kell készülnünk a legváratlanabb időszakokban megjelenő, egyre magasabb és akár hosszan elhúzódó árhullámokra. Az árvizek magasságával együtt emelkednek az előírások is a védművek magasságára és más biztonsági paramétereire. Budapest árvízvédelmi fővédvonalát folyamatosan fejlesztjük, a magasság-, illetve keresztmetszeti hiányok megszüntetése, és ezzel az árvízi károk megelőzése céljából.

Bővebben

A téma felelősei

 • Tüttő Kata

  városüzemeltetési főpolgármester-helyettes

 • Németh László

  városüzemeltetési főosztályvezető

 • dr. Tislér Vivien

  kommunális osztályvezető

 • Sass Katalin

  víziközmű osztályvezető

Ez is érdekelhet

Fejlesztések

Közlekedésfejlesztés

Zöldfejlesztések

Utoljára módosítva: 2024. 06. 27.
|
Létrehozás dátuma: 2024. 06. 20.