Márciusban ülésezik az Esélyteremtő Budapest civil munkacsoport


2024. március 20-án 15 órakor az Esélyteremtő Budapest civil munkacsoport megtartja idei első plenáris ülését. A munkacsoporttagok az Európai Uniós forrásból megvalósuló fővárosi lakhatási programokba nyerhetnek bepillantást, valamint megoszthatják javaslataikat arról, hogyan érhetők el és szólíthatók meg a megváltozott munkaképességű álláskeresők a második Budapesti Állásbörzén.

Az Esélyteremtő Budapest munkacsoport a Főváros egyik civil fórumaként a kétirányú kommunikációt és döntéshozásba való civil bevonást segíti elő az esélyegyenlőség, esélyteremtés, egészség és lakhatás területén. 

Az ülés napirendjén két pont van tervben. A munkacsoport elsőként az Európai Uniós forrásból megvalósuló fővárosi lakhatási programokba nyerhet bepillantást. 

A következő napirendi pont az áprilisban megrendezésre kerülő második „Budapest Állásbörzéhez” kapcsolódik. A Fővárosi Önkormányzat az Esélyteremtő Budapest munkacsoport közreműködését kéri abban, hogy a „Budapest Állásbörzén hogyan tudná elérni, megszólítani, segíteni a megváltozott képességű álláskeresőket és munkavállalókat. Az önkormányzat kíváncsi a munkacsoport civil tagjainak tapasztalataira, véleményére és javaslataira, hogy a Főpolgármesteri Hivatal, az önkormányzati cégek és intézmények betöltetlen álláshelyei a célcsoporthoz eljuthassanak – akár előzetesen, akár az Állásbörze helyszínén vagy a rendezvényt követően.

A munkacsoporttagok március 10-ig tehetnek a napirendet érintő módosító, illetve új napirendi pont felvételére irányuló javaslatot, ezeket a civiliroda@budapest.hu címre lehet beküldeni. 

Az ülés hibrid módon fog zajlani, így személyesen, a Fővárosi Önkormányzat épületében és online is lehetőség lesz a csatlakozásra. A személyes jelenléthez regisztráció szükséges, melyet március 18-ig ezen linken lehet elvégezni: kattintson ide a regisztrációs űrlap kitöltéséhez. Az önkormányzat épületébe (1052 Budapest, Városház u. 9-11.) való belépéshez szükséges információkat a regisztrációt követően fogjuk kiküldeni. Online a következő linkre kattintva tud csatlakozni az eseményhez: kattintson ide az értekezlethez való csatlakozáshoz

Az ülésre szóló meghívót innen lehet letölteni. 

A munkacsoportok üléseiről készült korábbi anyagok itt érhetők el.   

Ha szervezete szeretne az Esélyteremtő Budapest vagy más munkacsoporthoz csatlakozni, azt ezen a linken teheti meg.