Ilyen lesz a felújított Feneketlen-tavi játszótér


A beérkezett lakossági visszajelzések és a kerületi önkormányzat észrevételei alapján a FŐKERT módosította és véglegesítette a játszótér felújítás kiviteli terveit.

A tervezési terület a XI. kerület Placid atya park, Villányi út felőli oldalán található játszótér, amit a köznyelv előszeretettel hív a Feneketlen-tavi játszótérnek. A koncepcióterv elkészítését egy közösségi workshop is megelőzte, így a végleges terveket a játszóteret használó lakosság véleményét és a játszóteret fenntartó kollégák információt is figyelembe véve dolgozták ki.

A játszótéren a leglátványosabb változás, hogy négy új játszóeszközt telepítenek, egy fészekhintát, körforgót, vizes játékot és egy mászóvárat a legkisebbek számára.  

width=1874
Kép: Kertépítészeti terv/FŐKERT

Az árnyékot újabb napvitorlák kihelyezésével növelik, és négy juharfát is telepít a FŐKERT, amelyek távlatban biztosítják majd terület árnyékosságát, valamint a játszótéren és környezetében biodiverz évelőágyakban összesen több mint 1000 tő évelőt ültetnek. 

A játszótér felszereltsége javul két új piknikasztallal, padokkal és P-kerékpártámaszokkal, és a kosárpálya palánkjait is felújítják. A területen a tó felőli bejáratnál burkolt fogadóteret alakítanak ki, de a játszótér többi részén megmarad a jelenlegi szórt burkolat.

Fontos és jelentős újítás, hogy a játszótér mellett automata illemhelyet is létesítenek, ennek a telepítésére már várhatóan tavasszal sor kerül, míg a játszótér felújítási munkái a nyár végén valósulnak meg tervek szerint.

A terveket részletesen ezen a linken lehet megtekinteni.