Közlekedés

A Főpolgármesteri Hivatal és a BKK széles körű véleményezési és szakmai tervezési folyamatot indít el egy aktív és mikromobilitási stratégia és cselekvési terv elkészítéséhez.
Csökkenteni kell azt a forgalmat, amelyeket a peremkerületben élőknek el kell szenvedniük- hangsúlyozta a főpolgármester
Maradnak a kerékpársávok, az autósoknak majdnem teljesen visszaadják az utat, az ott élőknek pedig jobb környezetet teremtenek a Nagykörúton.
Közös felelősségünk, hogy megakadályozzuk a járvány terjedését és megóvjuk egymás egészségét, ezért Budapest vezetése arra kér mindenkit, hogy tartsa be az ajánlásokat, és hívja fel erre mások figyelmét is.
Új Mercedes-Benz Conecto Next Generation autóbuszok állnak forgalomba Budapesten, az első tizenhat leszállított járművet Karácsony Gergely főpolgármester adta át hétfőn.
Újabb termékekkel bővül a mobiljegyrendszer, a repülőtéri vonaljegy és a napijegy típusú termékek mellett szeptember 30-ától már a teljes és kedvezményes árú havi és félhavi bérletek is megválthatók mobiltelefon segítségével, a teljes közösségi közlekedési hálózaton.
Az autómentes nap nem arra szolgál, hogy kirekesszék az autókat a forgalomból, a kezdeményezés célja sokkal inkább az, hogy a közlekedési eszközök tudatos választására ösztönözze a lakosságot.