Környezetvédelem

ZÖLD HÍREK

A FŐTÁV Zrt. az Erzsébet hídon viszi át a távfűtést Budáról Pestre, egy különleges eljárással pedig egy közel 300 méteres és több mint 2 méter átmérőjű járható közműalagút is épül a Kossuth Lajos utca alatt.
​Sünispotály néven nyílt meg a mentett állatok új bemutatóközpontja csütörtökön a Fővárosi Állat- és Növénykertben.
2018. augusztus 11-től, szombattól – a belvárosi környezet légszennyezését csökkentve – hétvégenként trolibuszok közlekednek az autóbuszok helyett a Kossuth Lajos téri metróállomás lezárása idejére indított M2A pótlóbusz-vonalon, a Deák Ferenc tér és a Kossuth Lajos tér között.
A Főváros Közgyűlés Városfejlesztési, Közlekedési és Környezetvédelmi Bizottsága Budapest környezeti állapotának javítása, fejlesztése, a Budapest 2017-2021. időszakra szóló Környezeti Program céljai megvalósításának elősegítésére nyílt pályázatot hirdet.
A főváros és a MOL stratégiai megállapodás megkötésével kívánja továbbfejleszteni és elmélyíteni eddigi együttműködését, a dokumentumot pénteken írta alá a Városházán Tarlós István főpolgármester és Hernádi Zsolt, a MOL vezérigazgatója.
A klímavédelemben a kulcsszerep a városokra hárul - jelentette ki Áder János köztársasági elnök hétfőn, miután hivatalában fogadta Tarlós István főpolgármestert és a Megyei Jogú Városok Szövetségének (MJVSZ) tagjait.
A Főváros nem fogja szó nélkül hagyni a margitszigeti teniszstadionnál történt, engedély nélküli fakivágásokat, lesznek szankciók - mondta Tarlós István főpolgármester a Budapestinfón.