Környezetvédelem

ZÖLD HÍREK

​A szmogriadónak a tájékoztatási fokozatát még nem értük el, viszont előre szeretnénk jelezni és figyelmeztetni, hogy csökkentsünk és esetleg megelőzzük az egészségtelen levegőminőségi helyzetet. Ha folytatódik elmúlt napok időjárási tendenciája, tovább fog romlani a főváros levegőjének minősége.
Budapest Főváros Önkormányzata megbízásából a STRABAG Építőipari Zrt. 2019. október 22-én kezdte meg a Budapest XVIII. kerület Ipacsfa utcában az egykori Cséry-telep részét képező Fővárosi Önkormányzat tulajdonában álló telek teljes kármentesítését.
Egészségtelen volt a levegő minősége hét településen a tegnapi nap (2019.10.24.) folyamán. Ezek az alábbiak: Budapest, Dunaújváros, Kecskemét, Nyíregyháza, Szeged, Székesfehérvár és Tököl. További tizenhét településen kifogásolt volt a levegőminőség.
Az autómentes nap nem arra szolgál, hogy kirekesszék az autókat a forgalomból, a kezdeményezés célja sokkal inkább az, hogy a közlekedési eszközök tudatos választására ösztönözze a lakosságot.

PROJEKTEK

2019 januárjában indult el a LIFE-IP HungAIRy nevű projekt, amely a levegőminőség javítását célozza meg Magyarország 8 régiójában. Budapest Főváros Önkormányzata projektpartnerként vesz részt a megvalósításban. A projekt feladatai között kiemelt jelentőséggel bír a szemléletformálás és a lakosság tájékoztatása, amelyet egy újonnan felállított, főként természettudományos háttérrel rendelkező szakemberekből álló tanácsadó-hálózat végez, az Ökomenedzser-hálózat.