Elindult a lakossági szavazás az Év Fővárosi Civil Szervezete címről

2022. december 1-jével elindult az “Év Fővárosi Civil Szervezetéről” szóló lakossági szavazás. 

Kérjük, december 31-ig adja le szavazatát a civil.budapest.hu/civildij​ oldalon!



A Fővárosi Önkormányzat 2022-ben megalapította “Az Év Fővárosi Civil Szervezete” címet, melynek célja, hogy elismerésben részesítsük azt a civil szervezetet, amely a város életének, fejlesztésének aktív résztvevője, és kiemelkedő teljesítményével vagy újszerű tevékenységeivel hozzájárul a főváros élhetőségéhez. A címet évente adományozzuk, elnyerésével 1 millió forint pénzjutalom és a Városháza szimbolikus kulcsának átadása jár, valamint a díjazott szervezet egy éven keresztül (első alkalommal 2023. február 1. és 2024. február 1. között) használhatja saját kommunikációjában és médiamegjelenéseiben “Az Év Fővárosi Civil Szervezete” címet. 

A címre pályázati úton lehetett jelentkezni: bármely budapesti székhelyű, és legalább egy éve aktív tevékenységet végző civil szervezet beadhatott pályázatot 2022. szeptember 19. és október 16. között. 

A beérkezett és érvényes pályázatokat az elbírálás első fordulójában a Budapesti Civil Adatbázisban regisztrált szervezetek rangsorolhatták. A Budapesti Civil Adatbázis véleményét figyelembe véve az összes beérkezett pályázat közül Karácsony Gergely főpolgármester döntött a legjobb 10-ről, ezeket a mai nappal, azaz december elsejével online szavazásra bocsátjuk.  

A szavazáson részt vehet minden budapesti illetőségű (budapesti lakóhellyel vagy munkahellyel rendelkező, vagy budapesti oktatási intézményben tanuló) 14. életévét betöltött személy. Minden szavazó egy szervezetre adhat le szavazatot. 

A következő szervezetekre lehet december 1-31. között szavazni: 

Csodavár Alapítvány 
Egyesület az Inklúzióért 
Energiaklub Szakpolitikai Intézet és Módszertani Központ 
Hintalovon Gyermekjogi Alapítvány 
Járókelő Közhasznú Egyesület 
Magyar Kerékpárosklub 
Motiváció Alapítvány 
Mozgássérült Emberek Önálló Élet Egyesülete 
Uccu Roma Informális Oktatási Alapítvány 
Utcajogász Egyesület 


 
Szavazat leadása itt: civil.budapest.hu/civildij​