I-KARATE sikerek

Magyarország 3. helyezést ért el a 2021. évi Online Inclusive Karate Világbajnokságon, melynek döntői 2021. április 25. napján kerültek megrendezésre.

A Fogyatékkal Élők Budapesti Sportszövetsége 2021. május 27-én tartotta az Online Inclusive Karate Világbajnokság magyarországi díjátadó ünnepségét. Figyelembe véve a koronavírus járvány okán bevezetett egészségügyi intézkedéseket, az eseményen a díjazottak mellett, csak egy- egy kísérő vehetett részt.


 




Az I – Karate egy olyan új módszertan, melynek segítségével a szellemi és testi fogyatékkal élők egyaránt fejleszthetik mozgáskultúrájukat, és koncentrációjukat.  A sportág nem más, mint az aktív, mozgásgazdag életmód egy újfajta megjelenési formája, melynek népszerűsége abban rejlik, hogy a gyakorlatok elsajátíthatók bármilyen korban, és bármilyen sérültségi szinten.

A nívós nemzetközi megmérettetésen 24 országból 304 induló vett részt. Magyarország 60 fővel képviseltette magát a versenyen, melyen 25-en dobogóra is állhattak.

Nagy megtiszteltetés a fővárosi sportágazat számára, hogy hozzájárulhattunk az esemény megszervezéséhez, valamint jelen lehettünk az I – Karate Világbajnokság hazai díjátadóján, így osztozva a díjazottak és családjuk örömében.

Ezúton is gratulálunk minden résztvevőnek! Köszönjük, hogy aktivitássukkal, kitartásukkal és a mozgásgazdag életmód iránti elkötelezettségükkel példát mutatnak mindannyiun​knak!