A főváros és a kormány közösen dolgozik a Szabolcs utcai kórház fejlesztésén

A Kormány és a Fővárosi Önkormányzat által, a Szabolcs utcában lévő, hajléktalanokat ellátó egészségügyi intézmény kapcsán létrehozott munkacsoport első ülésén a felek egyértelművé tették, hogy kölcsönösen érdekeltek egy a jelenlegihez hasonló egészségügyi intézmény folyamatos, és hosszútávú működésében.

Ezért a munkacsoport felkérte a Budapesti Módszertani Szociális Központ és Intézményei (BMSZKI) főigazgatóját, hogy a témában jártas civil és egyházi karitatív szervezetek bevonásával dolgozzon ki javaslatokat a lehetséges további működésére. A munkacsoport ennek is figyelembevételével tesz javaslatot a döntéshozóknak az intézmény jövőbeni sorsára, ideértve a működés helyszínét és tevékenységi körét.  Mindaddig, amíg a konszenzusos, mindenki számára megfelelő megoldás megszületik, az intézmény a jelenlegi helyszínen és jelenlegi formában működik tovább.

A munkacsoportban a kormányoldalt dr. Fónagy János miniszterhelyettes mellett Vecsei Miklós miniszterelnöki megbízott, míg a Fővárosi Önkormányzatot Kiss Ambrus általános főpolgármester-helyettes, valamint Zakar Gergely, a Budapesti Módszertani Szociális Központ és Intézményei (BMSZKI) főigazgatója képviseli.

A munkacsoport következő ülését – a látogatási tilalom feloldását követően – a Szabolcs utcai intézményben tartja.