„Égig érő fű” udvarzöldítési pályázat

​​​​​
A Fővárosi Önkormányzat fontos célkitűzése a város zöldítése, a zöldfelületek növelése.

biciklitároló és kiskert egy belső udvarban

A nagyfokú beépítettség miatt a lakóházak belső udvarainak zöldfelületi és rekreációs szerepe felértékelődik. A historikus, belvárosi városszövetben ezek a sokszor elhagyatott, alulhasznosított, kihasználatlan belső udvarok adnak egyedül lehetőséget a zöldfelületi fejlesztésre, kondicionáló és szabadtéri rekreációs lehetőséget nyújtó zöld terek kialakítására, a közösségi életre. Ezt a lehetőséget számos európai nagyváros mellett Budapest is felismerte, ezért

 

ÉGIG ÉRŐ FŰ címmel udvarzöldítési pályázatot hirdet

 

társasházak, lakásszövetkezetek számára a belső udvarok zöldítésére. A rendelkezésre álló támogatási keretösszeg: bruttó 30 000 000 Ft, amelyből 800.000- akár 2.000.000 Ft vissza nem térítendő pénzbeli támogatást is elnyerhetnek a pályázók.


belső udvar felülnézetből, zöld kiskerttel
 
A támogatás belső udvarok felújítási- és megújítási munkáira, a szükséges műszaki vizsgálatok, tervezési munkák, növényzet telepítése, földmunkák, alapanyagok, köztéri elemek készítésére, kész bútorok beszerzésére, kerti szerszámok beszerzésére, bérlésére, növényorvosi, favédelmi munkák elvégzésére nyerhető el. A beérkezett pályázatok szakmai bírálata alapján, a rendelkezésre álló támogatási keretösszeg erejéig a fővárosi önkormányzat támogatási szerződést köt a nyertes társasházakkal, lakásszövetkezetekkel. A bírálati szempontokat és a pályázat lebonyolítás részleteit az alábbi linken elérhető pályázati kiírás tartalmazza.

Tekintettel a járványügyi veszélyhelyzetre lehetőséget biztosítunk a pályázati dokumentáció e-mailben való leadására is. Kérjük,​ amennyiben ezt a lehetőséget választja, a pályázati adatlapot és a kiírás szerint pályázati mellékleteket szkennelve küldje be az egigerofu@budapest.hu e-mail címre. Kérjük, a levél tárgyában tüntessék fel:


 „Égig érő fű udvarzöldítési pályázat".  


Az e-mail szövegében kérjük, sorolják fel tételesen a benyújtásra került mellékleteket. A pályázat beérkezését e-mailben igazoljuk vissza​.


A pályázatok benyújtási határideje 2021. március 3.





Ajánlott irodalom:



Gyakran ismételt kérdések (frissítve: 01.11.)