Lezajlott az Esélyteremtő Budapest munkacsoport idei első plenáris ülése


2024-ben először ülésezett az Esélyteremtő Budapest civil munkacsoport. A találkozón fővárosi lakhatási programokról és a másodszorra megrendezésre kerülő Budapest Állásbörze kapcsán a megváltozott munkaképességű álláskeresők eléréséről, megszólításáról volt szó.

2024. március 20-án lezajlott a Fővárosi Önkormányzat esélyegyenlőséggel, esélyteremtéssel, egészséggel és lakhatási ügyekkel foglalkozó civil munkacsoportjának első 2024-es plenáris ülése. Az Esélyteremtő Budapest munkacsoport ülésén a Főpolgármesteri Hivatal, valamint több fővárosi cég és intézmény munkatársain kívül 13 civil szervezet képviselője vett részt.

Az ülésen két napirendi pontot tárgyaltak a megjelentek: A munkacsoporttagok az Európai Uniós forrásból megvalósuló fővárosi lakhatási programokba nyerhettek bepillantást, valamint javaslatokat tehettek arról, hogy a Fővárosi Önkormányzat cégei és intézményrendszere hogyan érhetné el és szólíthatná meg a megváltozott munkaképességű álláskeresőket a második Budapest Állásbörzén.

Az Esélyteremtő Budapest március 20-i üléséről készült teljes emlékeztető itt olvasható, a munkacsoport korábbi üléseiről készült összes anyag pedig itt érhető el.

Ha szervezeted szeretne az Esélyteremtő Budapest vagy más civil munkacsoporthoz csatlakozni, azt ezen a linken lehet megtenni.