Nyilvánosan elérhető anyagok a "Lélegezz fel, Budapest!" közösségi gyűléshez kapcsolódóan


A “Lélegezz fel, Budapest!” közösségi gyűlés keretében rengeteg információt adtunk át a résztvevőknek annak érdekében, hogy megalapozott javaslatokat tudjanak kidolgozni. Az a célunk, hogy ezek az anyagok, illetve a közösségi gyűléssel kapcsolatos információk minden érdeklődő számára nyilvánosan is elérhetőek legyenek.

Az alábbiakban összefoglaltuk, hogy milyen letölthető, online megtekinthető anyagokból tájékozódhat a gyűlés folyamatáról, eredményéről.  

 

A folyamat előkészítése
A gyűlésre 10 ezer budapesti lakos kapott meghívót. Erre a linkre kattintva letöltheti a közösségi gyűlés meghívóját.   

A közösségi gyűlést megelőzően a Levegő Munkacsoport készített egy szakmai összefoglalót, amelyet a gyűlés minden tagja megkapott a gyűlés első napján. Az anyag letölthető ide kattintva.  

Megvalósító partnerünk, a SocialFokus augusztusban Veiszer Alindával beszélgetett a közösségi gyűlésekről, a videót megtekintheti ide kattintva.   

 

Szakértői előadások, anyagok 

A szakértői előadások feltöltésre kerültek a Városháza Youtube-csatornájára, megtekinthetőek erre a linkre kattintva.  

A szakértők által készített diasorok letölthetőek ide kattintva.   

A közösségi gyűlés munkáját grafikus facilitátor segítette. Az általa készített rajzos jegyzetek letölthetőek erre a linkre kattintva.   

A Klíma- és Környezetügyi Főosztály munkatársai összeállítottak egy rövid összefoglalót a budapesti gépjárműhasználati szokásokról, amelyet a közösségi gyűlés résztvevői is megismertek. A dokumentum erre a linkre kattintva letölthető.
 

Ajánlások, a gyűlés munkájának bemutatása 

A gyűlés munkáját bemutató kisfilm a Városháza Youtube-csatornáján, erre a linkre kattintva megtekinthető.  

A gyűlésen megfogalmazott ajánlások önálló kiadványként letölthetőek erre a linkre kattintva.  

A közösségi gyűlés néhány tagja vállalta, hogy beszél a személyes motivációjáról a gyűlésen való részvételük kapcsán. Az ő történeteik ide kattintva elérhetőek