Egészséges Budapest

Egészséges Budapest

Egészséges BudapestEgészséges Budapest

Ingyenes szűrőprogramokkal segítjük az egészségmegőrzést

Mi, budapestiek, más európai nagyvárosok lakóihoz képest sajnos 5 évvel kevesebb ideig élünk. Ez részben az alacsony egészségügyi tudatosságunk, részben a közegészségügyi állapotok miatt van így.

Az Egészséges Budapest programmal a budapesti embereket segítjük: időben kiszűrjük a betegségeket, megszervezzük a megfelelő kezeléseket, és hatékonyabbá tesszük a betegellátást, hogy +5 évig élhessünk szeretett Budapestünkön.

Éljen a lehetőségekkel!

 • Szűrőbusz

  A budapesti lakókat ingyenes szűrővizsgálatokkal várja az Egészséges Budapest szűrőbusza, május 2. és június 16. között.

  Bővebben
 • CT- és MR-vizsgálat: gyorsan és ingyen

  CT/MR vizsgálat 7 napon belül, minden budapestinek, ha felmerül daganatos betegség gyanúja vagy daganatos betegséggel kezelés alatt áll.

  Bővebben

Egészségügyi fejlesztések

Plusz 50 milliárd forint az egészségügynek

50 milliárd forint plusz forrást szereztünk a 2020-2024 közötti időszakra Budapest egészségügyi alap- és szakellátásának fejlesztésére, ebből indítottuk el az Egészséges Budapest Programot. Ebből háziorvosi és járóbeteg-szakellátási fejlesztéseket, orvosi eszközök beszerzését és épületek korszerűsítései támogatjuk. A már elkészült beruházások mellett jelenleg is zajlanak fejlesztések több kerületben, így például a XVIII. kerületi szakrendelő fejlesztése vagy a XI. kerületi gyermekorvosi központ fejlesztése.

Pünkösdfürdő Park

Egészség pár lépésben

Már most is szeretne tenni az egészségéért, de nem tudja, hogy fogjon hozzá? Budapest rengeteg lehetőséget tartogat szórakozásra, pihenésre, lazulásra, a hihetetlen közös élményekre. Használja ki, amit Budapest ad! 

Tegye meg az alábbi kis lépéseket, és máris közelebb jut egy nyugodtabb, tudatosabb élethez:

 • Próbáljon minden nap zöldséget, gyümölcsöt fogyasztani, igyon sok vizet, teát, vagy natúr gyümölcslevet!
 • Mozogjon, amikor csak lehet! Ha eddig nem sportolt sokat, kezdje ezt is kis lépésekkel, először csak egy-két emeletnyi vagy megállónyi sétával!
 • Látogassa meg Budapest parkjait! A természet az idegekere, kedélyállapotra is csodás hatással van.
 • Ügyeljen az alvásra, pihenésre! Próbáljon éjszakánként legalább 7-8 órát aludni, napközben használja ki a kisebb pihenési lehetőségeket!
 • Próbálja kerülni, csökkentetni a stresszt az életében! Töltsön minőségi időt családjával, barátaival! Ha teheti, fordítson gondot saját "énidejére" is.

Fontos, hogy minél gyakrabban vegyen részt a szervezett szűrővizsgálatokon és ha bármilyen rendellenességet tapasztal magán, akkor mielőbb keresse fel orvosát!

Ajánló

Aktív Budapest

Zöld Budapest

Esélyteremtő Budapest

Utoljára módosítva: 2024. 05. 29.
|
Létrehozás dátuma: 2024. 04. 26.