Megjelent a Fővárosi Környezetvédelmi Alap 2024-es pályázati kiírása


A Fővárosi Környezetvédelmi Alapból támogatjuk a civil szervezeteket, iskolákat és felsőoktatási intézményeket környezetvédelmi projektjeik megvalósításában. A támogatás célja a klímatudatossággal, fenntartható hulladékkezeléssel, csapadékvíz-hasznosítással és természetvédelemmel kapcsolatos projektek, ismeretterjesztő és szakmai programok megvalósítása.

A pályázaton részt vehet minden civil szervezet, budapesti telephelyű köznevelési intézmény és felsőoktatási intézmény, amely az elnyert összegből Budapest közigazgatási területén végez környezetvédelemmel összefüggő tevékenységet.

A Fővárosi Önkormányzat a Környezetvédelmi Alapon keresztül olyan projekteket kíván támogatni, melyek hozzájárulnak a Budapest Klímastratégiájában és Környezetvédelmi Programjában megfogalmazott feladatok megvalósításához.

  • Klíma- és környezettudatosság, valamint az aktív mobilitás és egészségmegőrzés népszerűsítése, jó gyakorlatok megosztása.
  • Szelektív hulladékgyűjtést, komposztálást, vagy a hulladékképződés megelőzését elősegítő projektek.
  • Közösségi komposztálással kapcsolatos jó gyakorlatok megosztása.
  • Csapadékvíz visszatartása és hasznosítása.
  • Természetvédelmi területekhez kapcsolódó civil közreműködés.
  • Környezetvédelmi jeles napokkal kapcsolatos iskolai és szakmai programokban civil közreműködés.

A projektek támogatására idén közel 28 millió forint áll rendelkezésre. A pályázatok benyújtási határideje: 2024. július 15.

További információ és a részletes pályázati kiírás megtalálható a Fővárosi Környezetvédelmi Alap oldalán.