Társasházi épületfelújítási alapot hoz létre a Főváros


A panel- és társasházfelújítást segítő alap 2,5 milliárdos saját tőkéjét tovább forrásokból egészítik majd ki.

Karácsony Gergely nyitotta meg az Otthon Budapesten - lakás és lakhatás című konferenciát, amelyet Budapest Főváros Önkormányzata május 15-16. között szervezett a Biodómban.

„Régóta dolgozunk azért, hogy megfizethető és energiahatékony lakhatást teremtsünk a budapestieknek. Éppen ezért létrehozunk egy társasházi épületfelújítási alapot 2,5 milliárd forint értékben, amelyet a kerületek segítségével és banki finanszírozással összesen 10 milliárd forintra fogunk kiegészíteni, hogy segítsük a budapesti társasházak felújítását.” – mondta Karácsony Gergely főpolgármester a megnyitóbeszédében.

A rendezvényen a megnyitó után bemutatkoznak a Főváros lakhatással kapcsolatos projektjei: a Budapesti Lakásügynökség, a Budapesti Klímaügynökség, valamint az AHA – Affordable Housing for All, emellett szakértők a lakhatás aktuális kihívásait járják körbe Budapestre fókuszáltan kerekasztal-beszélgetések formájában.

A konferencia további részében szakértői kerekasztalbeszélgetések folynak az ingatlanpiac és a lakáspolitika dinamikájáról; a lakhatási problémák társadalmi következményeiről; valamint fenntarthatósági és épületenergetikai kérdésekről.