Áprilisban ülésezik a Zöld Budapest civil munkacsoport 


Április 17-én ülésezik idén először a Zöld Budapest munkacsoport. A tervezett napirendi pontok a városfejlesztésre fordítható európai uniós források, a Budapesti Klímaügynökség otthonfelújítási projektje (Budapest CARES), valamint Budapest alakuló élelmezésügyi politikája lesznek.

A Zöld Budapest civil munkacsoport 2024. április 17-én 15 órai kezdettel megtartja idei első plenáris ülését. 

A véleményező és javaslattevő fórumként működő munkacsoportok a folyamatos civil-önkormányzati diskurzus fenntartását szolgálják. Ezen keretek közt a kétirányú kommunikációt zöld- és klímaügyekben, valamint az épített és természeti értékek megőrzésével és teremtésével kapcsolatban a Zöld munkacsoport ápolja.

A soron következő áprilisi ülésen tervezetten három napirendi pontot tárgyalhatnak a munkacsoporttagok. Szó lesz a következő években városfejlesztésre fordítható európai uniós forrásokról, a Budapesti Klímaügynökség otthonfelújítási projektjének (Budapest CARES) első eredményeiről és a várható további lépésekről, valamint Budapest alakuló élelmezésügyi politikáját, a hozzá kapcsolódó projekteket és társadalmasítási folyamatokat (Foodclick projekt) is megismerhetik a résztvevők. A munkacsoporttagok április 7-ig tehetnek a napirendet érintő módosító, illetve új napirendi pont felvételére irányuló javaslatot, ezeket a civiliroda@budapest.hu címre várjuk.

Az ülés ezúttal is hibrid módon fog zajlani, így személyesen a Fővárosi Önkormányzat épületében és online is lehetőség lesz a csatlakozásra. A személyes jelenléthez regisztráció szükséges, melyet április 15-ig ezen a linken lehet elvégezni: kattintson ide a regisztrációs űrlap kitöltéséhez. Az önkormányzat épületébe (1052 Budapest, Városház u. 9-11.) való belépéshez szükséges információkat a regisztrációt követően fogjuk kiküldeni. Online a következő linkre kattintva tud csatlakozni az eseményhez: kattintson ide az értekezlethez való csatlakozáshoz.

Az ülésre szóló meghívót innen lehet letölteni.  

A munkacsoportok üléseiről készült korábbi anyagok itt érhetők el.    

Ha szervezet szeretne a Zöld Budapest vagy más munkacsoporthoz csatlakozni, azt ezen a linken teheti meg