Indul a Feneketlen tavi játszótér felújítása július 8-tól


A lakossággal való egyeztetés után elkészült tervek szerint a felújítás keretében nem csak új játékok kerülnek ki, de több lesz az árnyék, fákat és több mint 1000 tő évelőt is telepítenek.

A Fővárosi Önkormányzat beruházása keretében a XI. Kerületi Önkormányzat támogatásával július 8-án kezdődnek a munkálatok. A játszótér tervei 2023 év végén készültek el két változatban, majd lakossági véleményezést követően kerültek véglegesítésre.

A területen 4 új játszóeszközt helyeznek ki (fészekhinta, körforgó, vizes játék, kisgyermek mászóvár), a homokozók rönkfa szegélyeit felújítják és új rönkülőkéket telepítenek. A tó felőli bejáratnál burkolt fogadóteret alakítanak ki, de a játszótér többi részén megmarad a jelenlegi szórt burkolat. Az árnyékot újabb napvitorlák telepítése növeli és 4 juharfát is ültetnek melyek távlatban biztosítják majd terület árnyékosságát. A játszótéren és környezetében biodiverz évelőágyakban összesen több mint 1000 tő évelőt telepítenek.

Két új piknik asztal és padok is kikerülnek, a kosárpálya palánkjait felújítják, valamint négy kerékpártámaszt telepítenek a játszótérre. Végül megújul a játszótéren lévő „Ülő fiú” szobor és környezete is. 

A játszótér mellett már májusban üzembe helyezte a Főváros azt az automata illemhelyet, amit szintén lakossági igényre létesített. A berendezés egyfülkés, akadálymentesített, pelenkázóval felszerelt, 0-24 elérhető illemhely. Jelenleg készpénz fizetéssel működik, a pay-pass szolgáltatóval megkötött szerződést követően bankkártyás fizetési mód is alkalmazható lesz.

A kiviteli tervek itt érhetőek el, míg a tervegyeztetés folyamatáról itt lehet tájékozódni. A játszótér a kivitelezési munkák alatt zárva tart, megnyitására szeptember folyamán kerül sor. A park megújulásának következő lépése a Villányi út felőli pihenőparki rész felújítása lesz várhatóan 2025. tavaszán.