Újabb védett kerékpársáv-szakaszok készültek el városszerte


Az elmúlt hetekben újabb, már meglévő forgalmas biciklisávokat tettek biztonságosabbá a közösségi költségvetés egyik nyertes projektjének részeként.

A közösségi költségvetésen belül a Kerékpárutak és kerékpársávok biztonságosabbá tétele projekt keretében készült el a Váci és Üllői úti, valamint Szent István körúti pollerekkel védett bringasáv is. A mostani munkák során is olyan fejlesztések valósulnak meg, amelyek a közlekedés minden résztvevőjének segítséget nyújthatnak a forgalmi rend könnyű és egyszerű felismerésében. A beruházásoknak köszönhetően a kerékpárral, az autóval vagy a gyalog közlekedők is biztonságosabban haladhatnak az érintett helyszíneken. 

Idén nyáron a munkák június 6-án a XI. kerületi Irinyi József utcában kezdődtek el, míg a Petőfi híd és a Karinthy Frigyes út között a már meglévő kerékpársáv biztonsági sávjába rugalmas elválasztó elemeket telepítettek. Az eszközöknek köszönhetően biztonságosabban lehet majd kerekezni az adott szakaszon a Duna-parti kerékpárút felől Újbuda-központ vagy a Móricz Zsigmond körtér irányába. 

Tovább fejlesztik a VI. kerületi kerékpáros infrastruktúrát is a Bajza utca több szakaszán, amely egy közkedvelt útvonal a VI. és XIII. kerület között, részben a két éve felújított gyalogos-kerékpáros alagútnak köszönhetően. A meglévő elválasztósávot meghosszabbítják a Bajza utcában a Podmaniczky utcai csomópont előtt, valamint erre a helyszínre is rugalmas elválasztó elemeket telepítenek. Szintén ilyen elválasztó elemek kerülnek az Andrássy út és a Délibáb utca közötti meglévő elválasztósávba, illetve a Városligeti fasor előtti szakaszra. 

A június 10-ei héten indult meg a munka a XI. kerületi Bartók Béla úton: a Bocskai út és az Ulászló utca között, a Villányi út és a Lágymányosi utca között, valamint a Szent Gellért téren új, piros felfestést kap a már jelenleg is meglévő kerékpársáv, és itt is több helyen kikerültek a már ismert zöld pollerek.