Elindul a Mocsárosdűlői közpark tervezése


A Mocsáros területének déli részén egy 13 hektáros ökologikus közparkot tervez a Főváros létrehozni, amely szabadtéri pihenés és kikapcsolódás számára biztosít majd helyet. Ehhez várjuk most a javaslatokat a Radó Dezső Terv projektoldalán.

A Fővárosi Önkormányzat 2024. áprilisában közel háromszorosára – 24 hektárról 75 hektárra – növelte a Mocsáros természetvédelmi területet, megmentve ezzel a különleges vizes élőhelyet.

A rehabilitációjára Európai Uniós LIFE pályázat keretében kapott támogatást, így ennek felhasználásával a következő hét évben ütemezetten valósul meg a terület természetes vizes élőhelyeinek helyreállítása, az erdőterületek természetességének növelése. 

Mocsáros

A természetvédelmi célokhoz illeszkedve a terület déli részén egy 13 hektáros ökologikus közparkot tervezünk létrehozni, mely szabadtéri pihenés és kikapcsolódás számára biztosíthat helyet – az integrált kutyás parktól a sportolási lehetőségekig. Vagyis itt lehetnek azok a szabadidős funkciók, amelyek a természetvédelmi prioritásokkal összeegyeztethetetlenek, de a területhasználóknak szükségük van rá. 

A javaslatokat több módon juttathatod el a tervezőkhöz, egyrészt várjuk a véleményeket, javaslatokat a Radó Dezső Terv projektoldalán a kommentek között, illetve 2024. május 27-én 16:30-18:30 között lesz egy workshop a Csillaghegyi Közösségi Ház nagytermében (1039 Budapest, Mátyás király út 13-15), ahol szeretettel várjuk a tervezésben részt venni kívánó területhasználókat a rendezvényen!