Megnyitott a felújított Feneketlen-tavi játszótér


Egy zöldebb, jobban felszerelt játszóteret kaptak vissza a környékbeliek, miután a BKM FŐKERT a lakossági és kerületi egyeztetések után felújította a népszerű Feneketlen-tavi játszóteret.

A játszótér tervezését és a koncepcióterv elkészítését több körös lakossági és a XI. kerülettel való egyeztetés és egy közösségi workshop előzte meg, így a végleges terveket ezeknek az eredményei és a játszóteret fenntartó kollégák információt figyelembe véve dolgozták ki.

A tervezési terület a XI. kerület Placid atya park, Villányi út felőli oldalán található játszótér volt, amit a köznyelv előszeretettel hív a Feneketlen-tavi játszótérnek. A játszótéren a leglátványosabb változás, hogy négy új játszóeszközt telepítettek, köztük egy fészekhintát, körforgót, vizes játékot és egy mászóvárat a legkisebbek számára.  

Feneketlen-tavi
Kép: Merész Márton/Énbudapestem

Az árnyékot újabb napvitorlák kihelyezésével növelték, és négy juharfát is telepített a FŐKERT, amelyek távlatban biztosítják majd terület árnyékosságát, valamint a játszótéren és környezetében biodiverz évelőágyakban összesen több mint 1000 tő évelőt ültettek. A vizes játszótéren elfolyó vizet az újonnan ültetett fák gyökeréhez vezettük, ezzel a gyerekek játéka a fák öntözését is segíti

A játszótér felszereltsége javult két új piknikasztallal, padokkal és P-kerékpártámaszokkal, és a kosárpálya palánkjait is felújították. A területen a tó felőli bejáratnál burkolt fogadóteret alakítottak ki, hogy babakocsival és jobban használható legyen, de a játszótér többi részén megmarad a jelenlegi szórt burkolat.

Fontos és jelentős újítás, hogy a játszótér mellett automata illemhelyet is üzembe helyeztek.

A főváros és a XI. kerület 2:1 arányban 300 millió forintból újítja meg a parkot, a következő ütemben a tó és a Szent Imre templom közötti parkrész kap új külsőt.