A Biodóm ad otthont az idei World Press Photo kiállításnak


A kényszerűen megörökölt épülettorzónak eddig is számos kreatív hasznosítási formát talált a Főváros: itt tartják évről-évre a Fővárosi Állásbörzét, a téli időszakban elképesztő fényinstallációs kiállítás nyílt benne, de konferenciáknak is helyet adott. Most pedig befogadta a népszerű, évente több tízezreket vonzó fotókiállítást, amit idén sok más intézmény nem mert megtenni.

Budapesten a művészet szabad, Budapest a létező valóságot senki elől eltiltani nem akarja, ezért, ha már az állami intézmények sora nem vállalta, a Fővárosi Önkormányzat ad otthont az idei World Press Photo kiállításnak. Emlékezetes a tavalyi botrány, amikor a Mi Hazánk felhívására egy ostoba és káros jogszabály alapján a kormány korlátozta a World Press Photo kiállítást. Az állami cenzúra hatása nem maradt el, és még mindig tart: sok intézmény nem merte idén befogadni az évről-évre, a világ számos nagyvárosában bemutatott kiállítást – írja posztjában Karácsony Gergely, Budapest főpolgármestere. 

 

A szervezők megkeresték a Fővárost, és a helyszínként végül a Biodóm mellett döntöttek.  Az akadálymentes helyszínen szeptember 20. és október 27. között lehet megtekinteni a tárlatot, ahol a világ legjobb sajtófotósainak munkáján keresztül szembesülhetünk az elmúlt év történéseivel a nagyvilágból. 


(Kiemelt kép: Merész Márton/Énbudapestem)