Újra lehet pályázni „Az Év Fővárosi Civil Szervezete” elismerő címre


A Fővárosi Önkormányzat harmadik alkalommal írta ki Az Év Fővárosi Civil Szervezete pályázatát, amely idén már 5 millió forint pénzjutalommal jár. A budapesti civil szervezetek 2024. augusztus 12. és szeptember 9. között pályázhatnak.

A Fővárosi Önkormányzat ismét pályázatot hirdet „Az Év Fővárosi Civil Szervezete” elismerő címre. A cím elnyerésével 5 millió Ft pénzjutalom és a Városháza szimbolikus kulcsa jár, emellett a nyertes szervezet egy éven keresztül használhatja saját kommunikációjában „Az Év Fővárosi Civil Szervezete” megnevezést. 

A Főváros célja, hogy minden évben elismerésben részesítse azt a budapesti civil szervezetet, amely tevékenységével leginkább hozzájárult Budapest fejlődéséhez, élhetőségéhez és a lakosság életminőségének javításához. A beérkező pályázatokat a Budapesti Civil Adatbázis tagjai bírálják el és választják ki pontozással a legjobb tízet, közülük pedig a budapestiek döntik el szavazás útján, hogy ki kapja az elismerő címet. A díjjal a Városháza szimbolikus kulcsa, valamint idén már 5 millió forint pénzjutalom jár. Ez újítás az eddigi pályázatokhoz képest, ugyanis korábban még 1 millió forint díjazás járt.

2023-ban az Utcajogász Egyesület, 2024-ben pedig a Heti Betevő Egyesület nyerte el a díjat.

A pályázatot 2024. augusztus 12-től szeptember 9-ig lehet leadni online a pályázati űrlap kitöltésével, vagy személyesen a Főpolgármesteri Hivatal Ügyfélszolgálati Irodáján. A részletes pályázati kiírást ezen az oldalon találod.