Macskamentával zöldült az Andrássy út újabb szakasza


A korábbi műfüves részek helyén a tavalyi évben kezdte meg a FŐKERT az évelő növények telepítését a zöldsávban, idén a Kodály köröndig tartó rész zöldült ki.

A Terézvárosi Önkormányzattal karöltve a héten befejeződött a zöldítés az Andrássy út mentén a Csengery utca és a Kodály körönd között – a FŐKERT elkészült az előnevelt növényekből álló, zárt évelőszőnyeg leterítésével. A keskeny sávokban először AirSpade technikával letermelték a tömörödött és szennyezett murvaréteget, majd komposzttal és vízmegtartó adalékkal kevert termőföldet töltöttek a helyére. Erre az alaposan előkészített területre kerül most a lila és fehér virágú kis meténgből (Vinca minor és V. minor ’Alba’), valamint macskamentából (Nepeta faassenii ’Walkers Low’) álló évelőszőnyeg.

 

Helyére került az alacsony kerítés és a növényeket védő, parkolásgátló oszlopok is.  Egy pár hetet még várni kell, mire a növényzet megszokja új helyét, hogy ezt követően az Andrássy út egy újabb szakasza virítson vidám lilában és kedélyjavító rózsaszínben. Bízunk benne, hogy lesz folytatása – írja a FŐKERT

 

(Kiemelt kép: Merész Márton/Énbudapestem)