Lezajlott a „Fiatal Budapest” munkacsoport 2024. évi nyári ülése


A „Fiatal Budapest” munkacsoport 2024. július 10. napján (szerda) 10 órai kezdettel tartotta soron következő ülését.

Budapest Főváros Önkormányzata (Fővárosi Önkormányzat) ifjúságpolitikai kérdésekkel, ifjúsági részvétellel, illetve a budapesti fiatalok helyzetével foglalkozó civil munkacsoportja 2024. július 10-én megtartotta ülését. 

A „Fiatal Budapest” munkacsoport a Fővárosi Közgyűlés által létrehozott véleményező és javaslattevő fórum, működtetésének fő célja a civil szervezetekkel történő szakmai együttműködés előmozdítása, hatékonyságának növelése, az egymás közti folyamatos konzultáció és tárgyalások biztosítása. Tagja lehet minden olyan civil szervezet, amelynek székhelye vagy tényleges működtetési területe Budapest területén van, létesítő okiratában meghatározott célja a munkacsoport feladatköréhez kapcsolódik, és törvényes képviselője nyilatkozik arról, hogy legalább egy éve civil szervezetként igazolhatóan tényleges tevékenységet fejt ki.

Az ülésen három napirendi pont megtárgyalására került sor. Először Dr. Bősz Anett humán területekért felelős főpolgármester-helyettes tartotta meg köszöntő beszédét, majd a második napirendi pont keretében Juhász Vanessza, ifjúságpolitikai tanácsadó bemutatta a Fővárosi Diákparlament koncepcióját. 

Az előadást követően a Civil szervezetek fiatalok politikai részvételiségét és diákönkormányzatiságának megszervezését elősegítő javaslatainak bemutatására, valamint egy közös eszmecserére került sor a demokratikus gyakorlatok és állampolgári nevelés elősegítése tárgyában.

Az ülésről készült teljes jegyzőkönyv ide kattintva olvasható.

Az előadás pedig ide kattintva tekinthető meg.