Aláírták az első lakótelepi zöldfelület-gondozási pályázat nyerteseivel a megállapodást


A belső udvarokat célzó Égig Érő Fű pályázat sikerességén felbuzdulva idén első alkalommal kiírt fővárosi pályázatra lakótelepi környezetben lévő (úszótelkes) panel és tégla építésű társasházak és lakószövetkezetek pályázhattak. Az első alkalommal közel egy tucatnyi társasház vághat bele a megvalósításba.

A közös kertészkedés nem csak a szemnek, de a testnek és a léleknek is olyan életenergiát ad, amivel a hosszú és tevékeny élet elérhetőbbé válik – írta Bardóczi Sándor, Budapest főtájépítésze a pályázat kapcsán, aki a lakóközösségeket arra bíztatja, hogy jövőre még többen vegyenek részt a főváros lakótelep zöldfelület-gondozási pályázatán.

A Lakótelepi zöldfelület-gondozási pályázat támogatási szerződéseit június 27-én a Fővárosi Önkormányzat rendezvényén írták alá, idén a 30 millió forintos keretre 14 pályázat érkezett, melyek közül 13 volt érvényes és végül 11 társasházzal készítettünk elő támogatási szerződést. (Egy társasház a kerületi önkormányzat túl szigorú tulajdonosi előírásai miatt, egy másik a társasházi közgyűlés támogató határozatának elmaradása miatt állt el a szerződés aláírásától).

2024.06.27.
Kép: Ruzsa Rania/Főpolgármesteri Hivatal

Az összesen nyolc kerületből (III., VIII., IX., XIV., XV., XIX., XX., XXI.)  jelentkező pályázók egyenként 380.000 Ft vissza nem térítendő támogatást kapnak, melyhez önrész biztosítása nem volt elvárás. A támogatásért cserébe a társasházak összesen 5547 m2 közterületi zöldfelületek gondozását, ápolását vállalták a tulajdonos kerületi önkormányzatok hozzájárulásban rögzített elvárások figyelembevételével 2024. év végéig.

2024.06.27.
Kép: Ruzsa Rania/Főváros

(Kiemelt kép: Énbudapestem/Merész Márton)