Hűsítő szigetek épültek két forgalmas csomópontban


A legnagyobb kánikulában a buszra várakozóknak, járókelőknek adnak árnyékot Móricz Zsigmond körtéren és a Baross téren épített ideiglenes hűsítő szigetek.

A két helyszínen fém állványokon vidám színű szalagok biztosítanak árnyékot, alattuk kellemesen árnyas padokat találtok, míg a hűsítésről borostyánfalak gondoskodnak, valamint a Móriczon három, a Baross téren négy darab konténerbe ültetett koros fa ad árnyékot. 

Ne feledjétek, a hőségben a vízutánpótlás is nagyon fontos, ne hagyjátok otthon a kulacsotokat! Ha kiürült, a város szerte megtalálható ivókutaknál is újratölthetitek friss, hideg vízzel – a hozzátok legközelebb esőt megtaláljátok a BudapestGO és a BP Fatár alkalmazásban. 

Hűsítő
Kép: FŐKERT

Az ilyen árnyékolók azért is fontosak, mert azokon a helyeken, ahol talajkapcsolatos fákat nem minden esetben lehet ültetni – a fenti helyszíneken az aluljárók miatt – de a közösségi közlekedés miatt sokan várakoznak, a nyári napsütésben jelentősen enyhítik a hőérzetet. A kerültek ezek mellett több helyszínen párakapukkal is biztosítják a hűsölést, és a FŐKERT a Városháza parkban idén újra felállította a növényekkel beültetett kis oázisszerű páraalagútját.