Vakáció a városban – nyáron is programokkal vár Budapest


Mozizás a medencéből, közös szurkolások, gyerekprogramok, nyitott rakpart és más megannyi izgalmas esemény vár a Fővárosban is egész nyáron.

Szurkolás a Városháza pop-up parkban

A város közepén, pár lépésre a forgalmas Deák tértől nyílt meg a belváros egyik legújabb parkja, ahol a hatalmas kivetítő előtt együtt végig szurkolhatjuk nem csak a 2024-es Európa-bajnokságot, de majd az olimpiai játékokat is. 

Városháza
Kép: Barta Bálint/Képszerk

Kertmozi a csillagos ég alatt

Ha nyár, akkor az esték elengedhetetlen élménye a kertmozizás: parkokban, tetőkerteken, Duna-parton – egyre kreatívabb a helyválasztás. És a műsor is elképesztően színes, a blockbuster újdonságoktól kezdve a mesefilmeken át a klasszikus kultfilmekig mindenki találhat kedvére valót. A jóból nem maradhat ki a Városháza sem, ahol a kellemesen hűs díszudvar alakul át estékre moziteremmé, a műsoron olyan remekekkel, mint a Kék pelikán, a Lefkovicsék gyászolnak vagy éppen a Furiosa. 

szabadtéri
Kép: Budapest Kertmozi

Chill a rakparton

Ahogy beköszöntött a jó idő tavasszal, hétvégente szabaddá vált a rakpart. A vakáció érkezésével pedig újra megnyitja kapuit a Valyo Közösségi Viadukt is. Ezúttal ez a nem mindennapi hely kiállító és közösségi térré alakul a Balka kreatív stúdió, az árté és a Valyo jóvoltából. A megnyitó eseményen lesz valyós, rakpartos vagy épp saját dizájnos kitűző és póló nyomás, all night long ping-pong, fröccs és szörp különböző évjáratú repoharakban, pogi (ez utóbbi kettőhöz érdemes időben érkezni…) a zenét pedig a tavaly a rakparton felfedezett Chat Boutique feltörekvő dj csapata szolgáltatja majd. Érdemes figyelni az eseményeket itt, mert egész nyáron sok izgalmas programra számíthatunk. 

2023.10.23.
Kép: Ancsin Gábor/Képszerk

Családi programok a Gyerekszigeten

Itt a vakáció, így hétvégén a Hajógyári sziget  – péntektől vasárnapig, június 21-23 között – Gyerek szigetté alakul. A “Nagyszínpadon” ezúttal Halász Judit és Apacuka koncert lesz, de mindenféle foglalkozások, előadások, látványos és izgalmas programok várják elsősorban a kicsiket és szüleiket. 

Csobbanás a fővárosi strandokon

Június 22-én utolsóként megnyit Pünkösdfürdő strand, ezzel tényleg elindult a nagybetűs nyári szezon a Budapest Gyógyfürdőinél. A fővárosban élők számos strand és fürdő közül választhatnak, ahol a hőségben hűsölni lehet, a különböző vízhőmérsékletű medencék mellett a strandok parkos területei is enyhítik a napközbeni forróságot, a százéves árnyat adó fák alatt pedig több fokkal hűvösebb a levegő a belvároshoz képest. De van olyan, ahol a fő attrakció a hullámmedence, máshol a csúszdák, vagy éppen a hatalmas parkban álló úszómedence. 

Palatinus
Kép: Barta Bálint/Képszerk

Ráadásul az Énbudapestem applikációval 20% kedvezmény jár a belépőjegy árából. Az egyedi QR-kódoddal összesen 12 alkalommal lehet élni ezzel a kedvezménnyel a  BGYH Zrt. által üzemeltetett fürdők bármelyikében. A strandok 3. fokú hőségriasztás esetén este egy órával tovább, naplementéig nyitva tartanak.

SUP és vizibicikli a Városligeti-tavon

Télen koripálya, nyáron csónakázó tó – nehéz eldönteni, mikor népszerűbb a helyszín. A tavalyi év egyik nagy újdonsága volt, hogy SUP-deszkát is lehetett bérelni, ami annyira népszerűnek bizonyult, idén is a repertoár része maradt. Aki a klasszikusabb vonalon maradna, azokat 32 vízibicikli, és a tavalyinál kettővel több, azaz 10 csónak várja.  Aki pedig sportolna és kicsit kikapcsolna a rohanásból, azok minden szerda délután SUP jógaórán töltődhetnek fel a Városligeti-tavon.

Városligeti
Kép: Merész Márton/Énbudapestem

Latin táncestek a Műjégpálya épületénél

Aki a nyári estéken járna a Városligeti-tónál, de a vízre nem merészkedne, az sem marad program nélkül, ugyanis kéthetente megtapasztalhatja a dél-Amerikai salsa és bachata bulik fergeteges hangulatát. Az oktatást hivatásos táncoktatók tartják, amin kezdők és haladók egyaránt részt vehetnek.

Múzeumok éjszakája a fővárosi múzeumokban

Az év egyik legkülönlegesebb hagyományához, a Szent Iván, más néven nyárközép éjszakájához kapcsolódik immár közel két évtizede a Múzeumok Éjszakája is. Ilyenkor sok-sok kulturális intézmény nem csak meghosszabbított, éjszakába nyúló nyitvatartással, de rengeteg izgalmas programmal is várja a látogatókat, és ezek alól nem jelentenek kivételt a fővárosi múzeumok sem.

Piknik, sport és pihenés a budapesti parkokban

A parkok, zöldterületek a legnagyobb kánikulában és jóval hűvösebbek maradnak a környező beépített területeknél és enyhet adnak a nagy forróságban. Ilyenkor jólesik egy könyvvel ücsörögni egy fa árnyékában vagy éppen piknikezni. Számos parkban változatos sportpályákat is találunk, a Pünkösdfürdőtől a Tabánon át a Szent István parkig lehet kosarazni, futni, kondizni, ping-pongozni, amint enyhül kicsit a nagy meleg.  

2022.07.10.
Kép: Barta Bálint/Képszerkesztőség

(Kiemelt kép: Budapest Brand)