Egymásra Lépni Tilos! alkotói pályázat


A Budapest Esély Nonprofit Kft. esélyegyenlőségi kampányának keretében pályázatot hirdet egyéni alkotók és alkotócsoportok számára, melynek mottója ebben az évben: Egymásra lépni tilos – Együtt élni jó! Színekben gazdag Budapest A pályázat beérkezési határideje: 2024. június 21., péntek

A Budapest Esély Nonprofit Kft. esélyegyenlőségi kampányának keretében pályázatot hirdet egyéni alkotók és alkotócsoportok számára, melynek mottója ebben az évben: Egymásra lépni tilos – Együtt élni jó! Színekben gazdag Budapest.

A Budapesten élő emberek közül szinte minden nyolcadik városlakó vallja magát valamilyen, a magyartól eltérő nemzetiségűnek. Lehet, hogy Te is köztük vagy? Az idei évben olyan pályaműveket várunk, amelyek bemutatják a sokszínű és soknemzetiségű Budapesten való együttélésben rejlő előnyöket, lehetőségeket, és azokat a jó példákat, melyekben megmutatkoznak a közös gondolkodás és cselekvés pozitívumai.

Fogalmazzátok meg a befogadás és társadalmi beilleszkedés kihívásait és jó gyakorlatait, a diszkriminációtól mentes várossá válás szerintetek járható útjait és módját! Mutassátok meg, hogy miben jó és miben van még lehetőség fejlődni a jó és összetartó közösséggé válásban, ahol alapgondolatként egy dolog biztosan összetart bennünket: mindannyian budapestiek vagyunk, ezt a várost tekintjük otthonunknak és ezt a várost akarjuk közösen jobbá tenni! Beszéljetek nekünk egy sokszínű, befogadó nagyvárosi közösségről a művészet eszközeivel!

Milyen pályaműveket várunk?

I. Képzőművészeti alkotás: (rajz, festmény, plakát stb.).

A képeket (vagy – pl. festmény, grafika esetén annak fotóját, másolatát) digitálisan, legalább 500dpi felbontásban, JPG formátumban várjuk. A képeket weboldalra és közösségi oldalra is feltöltjük, kérjük ennek figyelembevételét a formátum kiválasztásánál.

II. Kisfilm:

(lehet némafilm, próza, de videoklip, riport is) készülhet bármely, mozgókép rögzítésére alkalmas eszközzel. Hossza maximum 2 perc, formátuma: AVI kiterjesztésben, 720x576 vagy 1024x768 pixel méretben, melyet a megadott e-mailcímre és vagy fájlmegosztó (pl.: Google Drive, WeTransfer), segítségével vagy link megadásával (pl.: YouTube vagy TikTok) várunk.

III. Irodalmi alkotás (vers, próza):

maximum 6000 karakter (szóközök nélkül) terjedelemben. Word dokumentumot várunk, egy-egy írásmű terjedelme nem haladhatja meg a 6000 karaktert, egy dokumentum egy írásművet vagy egy sorozat darabjait tartalmazhatja. A külön írások külön fájlba kerüljenek!

Díjazás (kategória-nyertesek és közönségdíjasok egyaránt):

helyezett: 50 000 Ft

helyezett: 40 000 Ft

helyezett: 30 000 Ft

A pályázat beérkezési határideje:

2024. június 21., péntek

A határidő után beérkezett pályamunkákat nem áll módunkban elfogadni.

Kik pályázhatnak?

Érvényesen pályázhat minden alkotókedvű, a téma iránt elhivatottságot érző személy vagy alkotócsoport; kortól, nemtől és lakóhelytől függetlenül.

Határidők, fontos dátumok:

Pályázat kiírása: 2024. február 15.

Beadási határidő: 2024. június 21.

Közönségdíjakra jelölt képek meghirdetése: 2024. augusztus 5.

Közönség-szavazatok zárása: 2024. augusztus 23.

A pályázat eredményének kihirdetése: 2024. szeptember 06.