Újra lesz Lánchíd-piknik – találkozzunk május 26-án a város legelső hídján


Változatos programokkal és koncertekkel érkezik május 26-án, gyereknapon a második Lánchíd-piknik.

175 éve, 1849 májusában sétálhattak át először gyalogosok a Lánchídon. Erre is emlékezve május 26-án, vasárnap egész nap különböző szabadtéri programokkal egybekötött Lánchíd-piknik vár mindenkit. 

A gyereknapra eső nyárváró családi rendezvényt a BKK szervezi, a délelőtt 10 órakor kezdődő esemény többek között változatos ismeretterjesztő és családi programokkal, valamint koncertekkel várja az érdeklődőket.

A híd, hasonlóan a nagy sikerű tavalyi augusztusi piknikhez, ezen a napon a közúti forgalom elől le lesz zárva. Míg az első alkalommal az apropó a felújítás befejezése volt, az idei, második piknik szorosan kötődik a vasárnapi gyermeknaphoz is.  A rendezvény május 26-án (vasárnap) 10-től 20 óráig tart, és zenei produkciókat, műsorokat, valamint különböző szórakoztató- és ismeretterjesztő programokat kínál. Délelőtt a Lánchíd pesti oldalán felállított színpadon gyermeknap alkalmából zenés, interaktív gyerekműsorok lesznek, a hangulatot később élőzenés előadók fokozzák. 

A  szervezők reformkori ruhatörténeti bemutatót is tartanak, és a levéltár hídtörténeti kiállításának köszönhetően mindenki megismerheti hazánk egyik legfontosabb kulturális örökségének és jelképének történetét. Az érdeklődőket csoportos, vezetett sétákon a szakemberek avatják be a híd történetébe.

A piknikről bővebb tudnivalók a BKK Facebook-oldalán, az esemény leírásában találhatók, a programokat folyamatosan frissítik a szervező.