Nemzetközi nagyvállalatok és további egyetemek is csatlakoztak a Budapest Globalhoz


A Budapest Global egy független, non-profit egyesület, amely egyesíti az üzleti élet vezető vállalatainak, vállalkozóinak, tudásközpontjainak, egyetemeinek, kulturális intézeteinek, civil szereplőinek, valamint Budapest Főváros Önkormányzatának törekvéseit, szaktudását és erőforrásait, hogy Budapest egy élhetőbb, modernebb, befogadóbb, globálisan összekapcsolt, versenyképesebb várossá váljon.

A  Budapest Global Egyesület 2024. április 18-i Közgyűlése egyhangúan fogadta el az új tagok felvételi kérelmét. 

Az Elnökség tagja ezen túl a VISA Europe Hungary, a Budapest Global rendes tagja lett a Colliers Magyarország és a Microsoft Magyarország. Új tagként köszönthetünk kiváló, a hazai és nemzetközi rangsorban elismert budapesti egyetemeket is, a Budapesti Corvinus Egyetem, a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem (BME), a Budapesti Gazdasági Egyetem (BGE) nemcsak az ország egyik legnagyobb foglalkoztatói, hanem innovátorai is, a városalakítás, a fenntartható városfejlesztés meghatározó szereplői.

width=7000
Kép: Budapest Global 2024

A vállalatvezetők, az egyetemek elnökei, rektorai, dékánjai, tudományos főmunkatársai csatlakozásukkal a jövőformálás nélkülözhetetlen tudományos szakértelmét, tapasztalatát és nemzetközi kapcsolatrendszerüket adják. Az egyetemek hallgatói, kutatói pedig a jövő tehetségei, akik nélkül nem lesz okos, zöld, nemzetközileg versenyképes város.

Az egyesület stratégiájának három tematikus alappillére:

1) Tehetségeket felkaroló város

2) Okos és technológia alapú város

3) Fenntartható város.

Alapítói közt található Budapest Főváros Önkormányzata és egy jelentős üzleti közösség: Budapest Brand, BKM Budapesti Közművek, BKK, ALTEO, Egon Zehnder, Graphisoft, Nestlé, Start Up Hungary, OTP, K&H, Wallis Asset Management, IVSZ, BVK, BKIK, MOL. Újonnan csatlakozott Egyesületünkhöz: Colliers, Microsoft, Visa, Budapesti Corvinus Egyetem, Budapesti Gazdasági Egyetem (BGE), Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemet (BME).