Piknik a Szabihídon, fényfestés, majális a Városháza Parkban – jön a Hello Európa! fesztivál


Idén 20 éve, hogy Magyarország az EU tagja lett! A csatlakozásunk kerek évfordulóját városszerte sok-sok szuper programmal ünnepeljük meg május 1-5. között .

2024. május 1-5. között számtalan családi, kulturális, zenei és fényművészeti programmal készülünk a Főváros több pontján – a Városháza parktól a Károly körúton és a Szabadság hídon át egészen a Móricz Zsigmond körtérig tart majd a programsorozat! 

A Városháza parkban hamisítatlan majális-hangulat vár kicsiket és nagyokat. Itt egész napos ingyenes programokkal készülünk, lesz táncelőadás, gasztronómiai különlegességek, de a gyerekek sem maradnak ki a jóból: mesekoncert, körhinta, újrahasznosított játszótér, és persze az örök klasszikus arcfestés és csillámtetoválás is várja őket. 

A korábbi parkoló helyén menő pop-up park lesz, ahol egy szuperkoncert erejéig az elmúlt 20 év 20 legnagyobb slágerét hallgathatod meg Magyarország zenei életének kiemelkedő előadóitól.

Május 3-5. között a Szabadság hidat is visszakapják a gyalogosok, az autók helyét ideiglenesen átveszik a pihenő, beszélgető, táncoló városlakók, pont úgy mint a korábbi Szabihidas nyarakon. Lesz itt népzenei koncert, DJ-k, bábelőadás, jóga, utcacirkusz és persze az elmaradhatatlan piknikhangulat. 

Akit a különleges fényélmények vonzanak, az látogasson e a Fővám tére, ahol május 4-5-én, két, estén át a vásárcsarnok homlokzatán látványos épületvetítés várja a járókelőket. A vetítés amellett, hogy persze lélegzetelállító, az Európai Unió kulturális sokszínűségét is megmutatja.  Fő témái a béke, a kultúra, a környezetvédelem, a mobilitás, a jövő, a fejlesztések, a technológia és a növekedés lesznek. 

A Kígyó utcai aluljáró is egy időre a hang és a fény immerzív szentélyévé válik, a  Cinema Mystica lézerekkel, intelligens lámpákkal, hangsugárzókkal és misztikus köddel varázsolja digitális művészeti térré a hétköznapi teret. A Light Art Museum pedig szintén egy rendhagyó fényművészeti installációval költözik be a Városháza Díszudvarára. 

A programokról és helyszínekről minden részletet megtalálsz itt.