Véglegesedett a Nyitott Budapest munkacsoport 2024. április 10-i ülésének napirendje


Április 10-én ülésezik idén először a Nyitott Budapest munkacsoport. A tervezett napirendi pontok a Budapest Tuning városformáló ötletpályázat eredményei, sikerei és 2024-es tervei, a közösségi költségvetés 2023-2024-es ciklusának állása lesznek. Ezeken kívül a K-Monitor Közhasznú Egyesület javaslatára arról is szó lesz, tervez-e a Fővárosi Önkormányzat társadalmi részvételi folyamatot kezdeményezni a Rákosrendező várható beépítése kapcsán.

A Nyitott Budapest munkacsoport következő plenáris ülését 2024. április 10-én tartja. A munkacsoport keretein belül a civil szervezeti, valamint önkormányzati kötődésű tagok elsősorban állampolgári részvétellel, átláthatósággal, innovációval, valamint a kultúra értékeinek megőrzésével és fejlesztésével foglalkoznak.

A munkacsoport civil tagjai az üléseket megelőzően minden esetben napirend felvételi vagy módosító javaslattal élhetnek. A K-Monitor Közhasznú Egyesület ezúttal élt a lehetőséggel és Rákosrendező tervezett beépítését javasolta a megvitatásra az alábbi kérdésekkel:

  • A Rákosrendező várható beépítése kapcsán van-e igény a civilek és a városvezetés részéről arra, hogy javaslataikat, információikat megosszák, megvitassák egymással?
  • Érdemes-e ezt az együttműködést, és a várhatóan mindkét fél számára nehezen átlátható beruházás monitorozását intézményesíteni?
  • Várható-e ezen a téren, hogy a városvezetés valamilyen társadalmi részvételi folyamatot kezdeményez - ez összekapcsolódhat-e a fentiekkel?

Mivel a felvetés a Nyitott Budapest munkacsoport tevékenysége és a Fővárosi Önkormányzat hatásköre szempontjából releváns, az ülés tervezett napirendje kiegészítésre került a civil javaslattal:

  1. Budapest Tuning: beszámoló a városformáló ötletpályázatról, eredményekről, sikerekről és a 2024-es tervekről 
  2. Tájékoztató a közösségi költségvetés 2023-2024-es ciklusának állásáról. 
  3. K- Monitor Közhasznú Egyesület: kérdés a Rákosrendező tervezett beépítésével kapcsolatban
  4. Egyebek

Az ülés hibrid módon fog zajlani, személyesen a Városháza épületében, valamint online becsatlakozási lehetőséggel. Amennyiben személyesen vennél részt, kérünk, a következő űrlap kitöltésével április 8-ig regisztrálj: Kattints ide az űrlap kitöltéséhez. 

Online a következő linkre kattintva csatlakozhatsz az eseményhez: Kattints ide az értekezlethez való csatlakozáshoz. 

Az ülésre szóló meghívót innen lehet letölteni.  

A munkacsoportok üléseiről készült korábbi anyagok itt érhetők el.    

Ha szervezeted szeretne a Nyitott Budapest vagy más civil munkacsoporthoz csatlakozni, azt ezen a linken lehet megtenni.