Együtt a tiszta Budapestért – tavaszi nagytakarítást hirdetett az FKF


A Budapesti Közművek FKF Köztisztasági Divíziója nagytakarítást szervez városszerte április 21. és 28-án, két egymás követő vasárnap, ahol önkéntes csatlakozásra is lehetőség van.

A tavalyi, Budapest egyesítésének 150. évfordulója alkalmából szervezett nagytakarításon az önkéntesekkel együtt több, mint hatvan tonna hulladéktól tisztították meg a várost.

Idén Magyarország Európai Unióhoz való csatlakozásának 20. évfordulójára készülve lesz tavaszi nagytakarítás, és a helyszínlista kiegészült további, elsődlegesen a Nagykörúttól kijjebb eső területekkel. 

2024. április 21-én az alábbi, a közterületi szennyezésnek fokozottan kitett területek koncentrált takarítását végezzük el: Etele tér, KÖKI, Kőbánya alsó, Göncz Árpád Városközpont, Örs vezér tere, Kosztolányi Dezső tér és Feneketlen tó környéke, Lehel tér, Mexikói úti végállomás, Fővám tér és Szent Gellért tér és a Flórián tér - Szentlélek tér környéke. 

Egy héttel később, 2024. április 28-án pedig a 4-es 6-os villamos teljes vonalát (Újbuda Központtól és a Móricz Zsigmond körtéről a Széll Kálmán térig) és környékét takarítjuk ki, beleértve a körút mentén elhelyezkedő tereket, aluljárókat, járdákat és a közlekedési eszközök megállóit.

Várjuk mindazok jelentkezését, akik szívesen részt vennének a nagytakarításban tevőleges formában is. Csatlakozzatok helyi, iskolai, munkahelyi közösségként vagy civil szervezetekkel, lakó- vagy munkahelyetek környezetének vagy egy nagyobb zöldterület kitakarításával.

Csatlakozási szándékotokat a kommunikacio@fokert.hu e-mail címen jelezhetitek, illetve itt kérhető bővebb tájékoztatás is.