Társadalmi egyeztetés Budapest helyi jelentőségű védett természeti területeiről szóló rendelet módosításáról


Budapest Főváros Önkormányzata társadalmi egyeztetésre bocsátja a Budapest helyi jelentőségű védett természeti területeiről szóló 25/2013. (IV. 18.) Főv. Kgy. rendelet módosításának tervezetét.

A Fővárosi Közgyűlés által elfogadott Radó Dezső terv (Budapest Zöldinfrastruktúra Fejlesztési és Fenntartási Akcióterve) kiemelt célként tűzi ki a helyi jelentőségű természetvédelmi területek növelését.

Budapest Főváros Önkormányzata Közgyűlésének Budapest helyi jelentőségű védett természeti területeiről szóló 25/2013. (IV. 18.) önkormányzati rendelete (a továbbiakban: Rendelet) tartalmazza a már oltalom alatt álló területeket, amelynek módosítása indokolt a Budapest II. kerületében található Vár-hegy természetvédelmi területté nyilvánítása, valamint a III. kerületben található Mocsáros természetvédelmi terület bővítése érdekében.

A rendelettel kapcsolatban 2024. március 18-ig van lehetőség a vélemények, hozzászólások megküldésére, a következő elektronikus levelezési címre: takacsn@budapest.hu

A véleményezést követően – az észrevételeket, megjegyzéseket, javaslatokat figyelembe véve – a Fővárosi Közgyűlés a rendeletet 2024. márciusi ülésén fogadhatja el.

A jelenleg hatályos Rendelet ezen a linken érhető el. A Rendelet módosításának tervezete, valamint a módosításról szóló indoklás ide kattintva tölthető le.

A társadalmi egyeztetésekre vonatkozó adatkezelési tájékoztatónkat ide kattintva érhetik el.