„Élen a tanulásban, élen a sportban” pályázat nyertesei


A 2023. évi „Élen a tanulásban, élen a sportban” pályázat kapcsán, idén februárban 45 fiatal veheti át az Díjat ünnepélyes keretek között a Városháza dísztermében.

A tavaly ősszel kihirdetett „Élen a tanulásban, élen a sportban” pályázatra összesen 135 pályázat érkezett a Fővárosi Önkormányzat, Kulturális, Turisztikai, Sport és Ifjúságpolitikai Főosztályára, melyből 45 pályázó veheti át díját ünnepélyes keretek között 2024. február 29-én, a Városháza épületének dísztermében. A kedvezményezettek elektronikus úton történő kiértesítése megtörtént, a nevek listája ide kattintva található meg. 

A Fővárosi Önkormányzat több, mint 50 éves múltra visszatekintő pályázata olyan budapesti székhelyű intézményekben tanuló diákok és hallgatók számára kerül megrendezésre, akik mind tanulmányaik során, mind sportteljesítményüket tekintve kimagasló eredményeket tudhatnak magukénak. A díj, általános iskola (5-8. osztály), középiskola (9-12. osztály) és egyetem kategóriákban kerül kiosztásra. A pályázati eljárás során minden kategóriában várjuk fogyatékkal élő sportolók jelentkezését is. 

Az „Élen a tanulásban, élen a sportban” pályázaton a klasszikus sportágak mellett évről évre jelennek meg újkeletű sportok is mint, a repülő korong, görkorcsolya vagy az inkluzív-karate. 

Gratulálunk pályázóinknak és díjazottjainknak beküldött tanulmányi – és sporteredményeikhez! 

 

(A kiemelt kép illusztráció, a 2022-es díjátadón készült.)