Milyen kérdőívet kell kitöltenem és miért?


A Budapest Európában elnevezésű közösségi gyűlés az Eötvös Lóránd Kutatóhálózat nemzetközi projektjének keretében valósul meg. A kutatók egy előzetes kérdőív segítségével tudnak arra is figyelni, hogy minél többféle nézetet képviselő résztvevőt válogassanak be a gyűlés tagjai közé.

A Budapest Európában közösségi gyűlés a főváros második közösségi gyűlése a tavaly őszi klímavészhelyzet témájú eseményt követően. Ez alkalommal a Fővárosi Önkormányzat együttműködő szakmai partnere az Eötvös Loránd Kutatóhálózat Társadalomtudományi Kutatóközpontja.

A Társadalomtudományi Kutatóközpont vezetésével a közösségi gyűlés egy nemzetközi kutatás, a DEMOS projekt részeként valósul meg. A gyűlésre való regisztrációkor a jelentkezőknek egy kérdőívet is ki kell tölteniük. A kérdőívben megadott válaszok segítik a kutatókat abban, hogy minél többféle nézetet képviselő résztvevőt válogassanak be a gyűlés tagjai közé.

Tudjuk, hogy a kérdőívben szereplő kérdések első ránézésre érzékenynek, bizalmasnak tűnhetnek (például arról kérdezik a kitöltőt, hogy mennyire elégedett a demokrácia működésével Magyarországon). Ezeket az érzékeny adatokat a Fővárosi Önkormányzat soha nem fogja megismerni, azokat a Társadalomtudományi Kutatóközpont név nélkül fogja feldolgozni, ezért szükséges, hogy ne a saját nevét, hanem a levélben kapott kódot adja meg a kérdőív kitöltésénél.

Az önkormányzat szigorúan csak azokat az információkat kapja meg Önről, amelyeket a kozossegigyules.budapest.hu honlapon megadott. Ilyen információk a neve, elérhetősége és a végzettsége. A közösségi gyűlés részletes adatkezelési tájékoztatóját itt találja. Adatkezeléssel kapcsolatos kérdés esetén érdeklődhet az alábbi elérhetőségeken is: 06-1-999-9242 telefonszámon, vagy a nyitott@budapest.hu  email-címen.