Lezárult a jelentkezés az első budapesti közösségi gyűlésre


2020.08.17-én lezárult a regisztráció a közösségi gyűlésre, melynek témája „Klímavészhelyzet van – mit tegyen Budapest?”.

A határidőig összesen 333-an jelentkeztek a 10 000 véletlenszerűen kiválasztott meghívott közül. A regisztrálók közül kerül majd ki az az 50 fő, akik részt vehetnek az első budapesti közösségi gyűlésen. A második kiválasztási kör szintén véletlenszerűen zajlik, oly módon, hogy a közösségi gyűlés kor, nem, iskolai végzettség és lakóhely szerint leképezze a tizennyolc éven felüli budapesti lakosságot.

A kiválasztott jelentkezőkkel telefonon és/vagy e-mailen fogunk kapcsolatba lépni augusztus 19-éig. Ezután eljuttatjuk számukra az eseményen való részvételhez szükséges tudnivalókat.

A közösségi gyűlésre, melyet a Demnet és a Sortition alapítványokkal közösen szervez a Főváros, a Városházán kerül majd sor két hétvégén, szeptember 12-13-án és 26-27-én. A résztvevők szakértői előadásokat hallgatnak meg, megvitatják egymással az elképzeléseiket, végül javaslatokat dolgoznak ki, melyeket a Főváros figyelembe vesz majd klímastratégiájának megalkotásakor.