Segítsük együtt a gyerekek iskolakezdését – tanszeradomány gyűjtés a Nyugati téren


Néhány nap, és becsengetnek, kezdődik az iskola. Vannak azonban olyan családok, akik ebben az évben sem tudják megvásárolni a szükséges iskolai eszközöket a gyerekek számára. A tavalyi sikeres tanszergyűjtés után most újra lehetőség nyílik a közös segítségnyújtásra augusztus 30-án és 31-én a Nyugati téren.

A Fővárosi Önkormányzat, a Budapest Brand nZrt. és a Baptista Szeretetszolgálat idén is összefogásban segít a beiskolázásban, hogy minden gyerek megfelelő felszereléssel és egyenlő esélyekkel kezdhesse meg a tanévet.
A szervezők augusztus 30-án és 31-én – pénteken és szombaton – Budapest VI. kerületében, a Nyugati téri gyűjtőponton várják a nem használt tanszereket és játékokat, hogy olyan helyre kerülhessenek, ahol igazán szükség van rájuk. Az így összegyűlt adományok egy része a Családok Átmeneti Otthona kis lakóinak beiskolázását segíti, hogy ők is felkészülten kezdhessék meg a tanévet.
 
Mit érdemes hozni?
Olyan iskolatáskát, tolltartót, mesekönyvet, írószereket és minden iskolakezdéssel kapcsolatos tárgyat, ami jó állapotú. Fontos, hogy valóban használható, újszerű eszközökre számítanak a helyszínen, hiszen csak így tudják újra felhasználni a diákok.
 
Helyszín:
Budapest, VI. kerület, a Nyugati téri forgóóra előtti terület
 
Időpontok:
augusztus 30., (péntek) 08:00-18:00
augusztus 31., (szombat) 08:00-18:00
Ha valakinek nincs lehetősége személyesen eljönni a helyszínre, de szívesen segítene, online sulidobozt is tud adományozni itt