Budapesti közösségi gyűlés

Nyitott Budapest logó

Párbeszéd a budapestiekkel

Közös fórumot teremtünk a különböző hátterű, életkorú és foglalkozású budapesti polgárok számára. A gyűlésen a résztvevők új, pontos ismereteket szereznek a meghatározott témáról, megosztják a gondolataikat egymással, végül ajánlásokat tesznek arra, hogy milyen módon kezeljük a problémát. A közösségi gyűléseket számos helyen használják a világon – többek között Lengyelországban, Írországban, Belgiumban – hogy segítsék a kormányok, parlamentek és önkormányzatok munkáját.

Eddig három közösségi gyűlést szerveztünk: 2020-ban a klímavészhelyzetről, 2021 végén az Európai Unióról, 2022-ben pedig Budapest légszennyezettségének csökkentéséről.

Rakpart

Lélegezz fel, Budapest!

2022-ben a Fővárosi Önkormányzat egy közösségi gyűlés keretében nyílt párbeszédet kezdeményezett Budapest lakosaival arról, hogy miként lehetne mérsékelni a közlekedésből eredő légszennyező anyagok mennyiségét. A közösségi gyűlés tagjai befolyással lehettek arra, mit tegyen Budapest a közlekedési eredetű légszennyezés ellen.

Ismerd meg az eredményeket!
Helló Európa

Budapest Európában

A második közösségi gyűlést 2021. december és 2022. január között rendeztük. A kiválasztott budapesti polgárok ezúttal arra tehettek ajánlásokat, hogy milyen jövőt képzelnek el Budapestnek az Európai Unióban?

Ismerd meg az eredményeket!

Klímavészhelyzet van, mit tegyen Budapest?

Ebben a kérdéskörben vártunk javaslatokat 2020-ban az első közösségi gyűlésen. Ötven kiválasztott budapesti polgár vitatta meg, hogy Budapest hogyan tudjon hatékonyan reagálni a klímaváltozásra. A klímastratégiáért felelős munkacsoport a közösségi gyűlésen megfogalmazott javaslatokat figyelembe vette Budapest klímastratégiájának megalkotásakor.

Ismerd meg az eredményeket!

Mi a budapesti közösségi gyűlés?

Mi a közösségi gyűlés?
Miről szól a közösségi gyűlés?
Mi történik a közösségi gyűlés ajánlásaival?
Ki vehet részt?
Mit jelent a részvétel? Ismernem kell-e a témát?
Mi történik azután, hogy jelentkeztem?
Hogyan biztosítják, hogy mindenki számára megoldható legyen a részvétel?
Mi történik az adataimmal?

Ajánló

Részvételiség

Nyitott Budapest

Zöld Budapest

Utoljára módosítva: 2024. 06. 13.
|
Létrehozás dátuma: 2024. 05. 07.