Főpolgármester-helyettesek

Budapest főpolgármester-helyettesei

A főpolgármester-helyettesek feladata a főpolgármester munkájának segítése a városvezetői feladatokban, illetve a főpolgármester és az önkormányzat képviselete eseményeken, tárgyalásokon. A főpolgármester-helyettesek általában egy-egy feladatcsoportért, jelentősebb témáért felelősek. A főpolgármester-helyetteseket a Fővárosi Közgyűlés a főpolgármester javaslatára választja meg. Az önkormányzat gördülékeny működésének biztosítása érdekében egy főpolgármester-helyettest mindenképp a Fővárosi Közgyűlés tagjai közül kell választani, de a helyettesek lehetnek olyan személyek is, akik nem tagjai a Közgyűlésnek.

Bősz Anett főpolgármester-helyettes hivatalos portré

dr. Bősz Anett

humán területekért felelős főpolgármester-helyettes

Feladatai közé tartozik a szociális ellátások, az idősügy, a fogyatékosügy, a sport, az ifjúságpolitika, a kultúra, az oktatás és az óvodai feladatellátás, a turizmus és a közfürdők, valamint a Fővárosi Önkormányzat tulajdonában lévő vásárcsarnokok és piacok működtetése.

Tüttő Kata főpolgármester-helyettes hivatalos portré

Tüttő Kata

váro​süzemeltetésért felelős főpolgármester-helyettes

Feladatai közé tartozik a Fővárosi Önkormányzat tulajdonában lévő utak és műtárgyak üzemeltetése és fejlesztése, a helyi közösségi közlekedési szolgáltatások, a fővárosi tulajdonú közparkok és közterek üzemeltetése, a településtisztaság, a köz- és díszvilágítás, a távhőszolgáltatás, az ivóvíz-ellátás, a csatornaszolgáltatás, a hulladékgazdálkodás, a köztemetők fenntartása, a kéményseprő-ipari szolgáltatás biztosítása, valamint a környezet- és természetvédelem, a vízgazdálkodás és az árvízvédelem.

Kerpel-Fronius Gábor főpolgármester-helyettes hivatalos portré

Kerpel-Fronius Gábor

okosvárosért és részvételiségért felelős főpolgármester-helyettes

Feladatai közé tartozik a részvételi demokrácia és a társadalmi bevonás eszközeinek alkalmazása, az átláthatóság biztosítása, a fővárosi adatvagyon hasznosítása és az okosváros megvalósítása, a Fővárosi Önkormányzat tulajdonában lévő közparkok és közterek fejlesztése, a közterületek elnevezése és a közterület-használati szabályok megállapítása, a gazdaságfejlesztés, a társasházak felújításának támogatása, valamint a nemzetiségi önkormányzatokkal való kapcsolattartás és a romák esélyegyenlőségének, felzárkóztatásának segítése, kulturális értékeinek megőrzése

Kiss Ambrus főpolgármester-helyettes hivatalos portré

Kiss Ambrus

általános főpolgármester-helyettes

Feladatai közé tartozik a Fővárosi Önkormányzat költségvetése és gazdálkodása, az önkormányzati intézmények gazdálkodása, a fővárosi helyi adóval kapcsolatos feladatok, a vagyongazdálkodás, a közfoglalkoztatás, a társadalmi érdekegyeztetés, valamint a hajléktalanellátás és a hátrányos helyzetű csoportok esélyegyenlőségének előmozdítása.

Utoljára módosítva: 2024. 03. 20.
|
Létrehozás dátuma: 2024. 01. 26.